Naomi doorbreekt taboe rond Prikkelbare Darm Syndroom: ‘Op mijn TikTok praat ik eindelijk eens wél over poep’

Poep is vies. Daar praat je niet over. En vrouwen al helemaal niet. Buikpijn, dat hebben we allemaal wel eens. En je moet je vooral niet aanstellen. Dankzij dit soort vooroordelen, aannames en stigma’s durfde Naomi Reesing (25) jarenlang niet te praten over hoe het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) haar leven beheerste.

Tiktok Naomi Reesing

Dit jaar besloot ze een voorbeeld voor anderen te zijn door wél haar mond open te trekken en goudeerlijke TikToks te maken over dit taboeonderwerp. En dat heeft een grote impact.

,,Ik wil voor anderen het voorbeeld zijn dat ik zelf nooit heb gehad”, vertelt Naomi gepassioneerd als ze vertelt over haar TikTok-account. Tot een half jaar geleden deed ze weinig met haar account. Zo nu en dan maakte ze een grappige video, meer niet. Ondertussen leed ze aan een syndroom dat haar leven beheerste.

Maar online, wist niemand dat. ,,Totdat ik op een dag over TikTok scrolde en zag dat mensen daar steeds meer over taboes en persoonlijke onderwerpen praatten. Ineens viel het kwartje: ik moet praten over mijn Prikkelbare Darm Syndroom. Wie weet kan ik er iemand mee helpen.”

(Bron en volledig artikel Algemeen Dagblad)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *