BibliOZ

BibliOZ is een unieke Onzichtbaar Ziek-bibliotheek met interessante websites, petities, Facebookgroepen en -pagina’s en andere aanraders die over chronisch ziek-zijn gaan of waar je lotgenoten kunt treffen! Heb je ook een pagina, groep, site of petitie die je hier onder de aandacht wilt brengen? Mail dan naar info@onzichtbaarziek.nl.

********

Facebookpagina’s


Wanneer je chronisch ziek bent loop je tegen een hoop dingen aan en seksuele problemen is daar één van. “Maar erover praten is nog een beetje een taboe. Samen maken we het bespreekbaar”, zegt de bedenkster van deze pagina.
https://www.facebook.com/
chronischziekenseks/


Pagina die met informatie en persoonlijke blogs van Anita meer bekendheid wil geven aan de vaataandoeningen May Thurner syndroom, Nutcracker syndroom, MALS/Coeliacus compressie syndroom, Pelvic Congestion syndroom en SMAS/Wilkie syndroom:
https://www.facebook.com/
compressieaandoeningen/


Pagina over lymfoedeem en lipoedeem, met nieuws en berichtjes van beheerder Ingrid:
https://www.facebook.com/
lymfoedeemensporten/


Blogpagina van Willemijn. “Mijn missie is om NAH (niet-aangeboren hersenletsel) net zo bekend te maken als autisme. Dat mensen oprecht zeggen dat ze weten wat NAH is en het dan ook echt weten.”
https://www.facebook.com/
mijnreisinhetlevenmetnah/


Barbara blogt en vlogt over vitamine B12-tekort:
https://www.facebook.com/
B12tekortenzo/


Sterk met Pijn, Amersfoort. Chronische pijn en kun je een steuntje in de rug gebruiken? De cursus “Sterk met pijn” van Samenwerkingsverband Pijnpatienten naar één stem helpt.
https://www.facebook.com/Sterk-met-Pijn-Amersfoort-164752384325773/

Pagina van Martine, die het Ehlers Danlos Syndroom (EDS) heeft. “Liggende poëet, beroepskneus met passie voor fotografie en schrijven. Wereldverbeteraar, kommaneuker en positieveling. Schrijft over het leven (met beperking).”
https://www.facebook.com/
welkomindewereldvaneenkneus/


Anne: ”Blog over B12, dunnevezelneuropathie en al mijn autoimmuunziektes. Ik schrijf over mijn ziektes, maar ook over het dagelijks leven als chronisch zieke, ik schrijf gedichten en ik geef anderen de mogelijkheid om te gastbloggen op mijn pagina.”
https://www.facebook.com/
derollendeblogger/


Persoonlijke anekdotes/tips over leven met trage schildklier en fibromyalgie, het overlappen van alle symptomen; depressie en de herstelfase erna.
https://www.facebook.com/
awarelife65/


Onze eigen Facebookpagina; waar je dagelijks terecht kunt voor herkenbaarheid, erkenning, een lach en een traan, ervaringsverhalen, blogs, relevante (medische) informatie of vragen.
https://www.facebook.com/
onzichtbaarziek/


Tekst gaat verder onder de advertentie

Facebookgroepen

Steungroep voor mensen met medische klachten. Een groep voor mensen voor alle soorten ziektes/pijnen. Je kan hier alles plaatsen wat hiermee te maken heeft, ook plaatjes. Mensen met chronische pijn hebben even goed steun nodig en zelfs nog wat meer als een gewone mens, daarom deze groep: 
https://www.facebook.com/
groups/235976580415601


Huidpatiënten Nederland heeft een privégroep opgericht voor jongeren met een huid/haar aandoening, getiteld “Met Huid & Haar” https://www.facebook.com/groups/HuidenHaar

Ben je eenzaam? Word dan lid van de nieuwe groep ‘Eenzaamheid Noord-Holland’. Beheerder Alex: “Er wordt vaak gesproken over eenzame ouderen maar er zijn meer dan genoeg eenzame jongeren of volwassenen. Op deze manier wil ik proberen een leuke groep op te bouwen om zo mensen dichter bij elkaar te brengen.. En wie weet zit je binnenkort wel gezellig met een ander lid ergens op een terrasje, of voor mijn part in een bioscoop, of thuis een spelletje te spelen. Eenzaamheid is niets om je voor te schamen!'”
https://www.facebook.com/
groups/1003861346646801/


Lotgenotengroep voor mensen die verslaafd zijn aan (zware) pijnstillers. Hier kunnen ze steun en tips vinden.
https://www.facebook.com/
groups/362086537804894


Groep voor personen met een arbeidsongeschiktheids- of ziektewetuitkering, of die nog werken en ziek zijn door langdurige of chronische gezondheidsklachten en te maken hebben met re-integratie op het werk en regelmatig gesprekken hebben met bijvoorbeeld een Arbo-arts.
https://www.facebook.com/
groups/118000522250709/


Deze groep kan je wegwijs maken mbt. alles rond B12-tekort.
https://www.facebook.com/
groups/271993400296088/


Forum van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem
https://www.facebook.com/
groups/forumnlnet/


Lymfoedeem lotgenoten contact
https://www.facebook.com/
groups/832553386769563/


Chronische pijn groep boek-en-steun
https://www.facebook.com/
groups/1547927898840617/


Besloten groep ‘Leven met Meniere’.
https://www.facebook.com/
groups/493485164112734/


Deze besloten Facebookgroep wil vooral een alternatieve kant van Lichen Sclerosus belichten:
https://www.facebook.com/
groups/372777896450489/


Door en voor patiënten met de zenuwaandoening DVN/DunneVezelNeuropathie, voor hun aanverwanten én voor mensen die nog niet de diagnose DVN hebben maar door een neuroloog gezien worden omdat er onderzoek naar DVN plaatsvindt.
https://www.facebook.com/
groups/dunnevezelneuropathie/


Voor mannen en vrouwen met bekkeninstabiliteit:
https://www.facebook.com/
groups/430827603603780


Onze eigen besloten Facebookgroep Onzichtbaar Ziek Dagelijks Leven , waar je niet per se over je ziekte of aandoening hoeft te praten:
https://www.facebook.com/
groups/1810997855869386


Over onzichtbare en relatief onbekende vaatproblemen zoals May Thurner syndroom, Nutcracker syndroom, Pelvic Congestion syndroom, Wilkie en MALS:
https://www.facebook.com/
groups/1940850102848780


Fibromyalgie en chronische pijn lotgenoten groep:
https://www.facebook.com/
groups/275215106454760/


Richard en Patries chronisch ziek maar toch positief. Over mensen die chronisch ziek zijn en die graag hun verhaal kwijt willen en met lotgenoten willen praten:
https://www.facebook.com/
groups/543848419444876/


Vitaal Leven met Minder Energie is een groep speciaal voor mensen met een gebrek aan energie door chronische /onzichtbare ziekte of andere oorzaken zoals psychische kwetsbaarheid.
https://www.facebook.com/
groups/1094384950721625/Blogs/websites

Ambrosius Duuk is de website www.traumamaatje.nl gestart. “Ik heb de website opgezet om meer informatie rondom trauma, PTSS en CPTSS te kunnen geven. Ook om lotgenoten de mogelijkheid te geven hun verhaal kwijt te kunnen en/of met mij in gesprek te gaan. Het kan zelfs geheel anoniem. En niet geheel onbelangrijk: alles is gratis!”

Willeke Bouma houdt een interessante blogpagina bij over verschillende thema’s. “Ik ben me bewust dat ik hele persoonlijke thema’s in het openbaar deel, maar voor mij is het belangrijk, dat deze verborgen thema’s meer bespreekbaar worden en ik hiermee anderen kan helpen. Met mijn website wil ik je graag bereiken als jezelf ook chronisch ziek bent, of als iemand in je omgeving chronisch ziek is en je meer wilt weten over wat er in zijn of haar leven kan afspelen, voor een ieder die belangstelling heeft of gewoon nieuwsgierig is!”
https://willyblog.com/

Alma Lindbergh vertelt over haar chronische, tot nu toe onverklaarde, zenuwpijn en over haar ervaringen met de medische zorg in Nederland. “In de afgelopen 25 jaar ben ik er achter gekomen dat men nog steeds vrij weinig weet over de werking van het subtiele zenuwstelsel in het menselijk lichaam. En nóg minder is tot nu toe onderzocht hoe het functioneert bij vrouwen. In mijn zoektocht naar een verklaring voor mijn chronische neuropathie heb ik tot nu toe zeker 30 à 40 artsen en specialisten bezocht.”
https://www.artspatient
communicatie.nl/


‘Van paniek naar epilepsie’ is de titel van de blogsite van Janine. Op deze manier wil ze meer aandacht vragen voor epilepsie en paniekaanvallen. Neem er eens een kijkje!
https://johanjanine3.wixsite.com/
panieknaarepilepsie


Huub Fest houdt zijn eigen fibromyalgiewebsite bij, simpelweg Huubsfibromyalgiesite genoemd. Hierop vermeldt hij veel informatie, die hij ook regelmatig krijgt doorgespeeld van artsen, Prof.dr. Rinie Geenen, instellingen, lotgenoten, enzovoort.
https://www.huubsfibromyalgie
site.nl


Epilepsie aanvallen heb je in verschillende soorten en ze zijn niet allemaal zichtbaar.
Charlotte’s blog gaat over onderwerpen zoals zelfbeeld, studie, werk en sociaal leven. ” “Maar ook over medicatie en bijwerkingen, hormonale invloed, slaap en stress.
Daarnaast heb ik ook een Facebook pagina: Mijn visie op epilepsie
https://mijnvisieopepilepsie.
wpcomstaging.com/


“Niemands leven gaat alleen maar over rozen. Ups en downs horen er nou eenmaal bij en ik geloof er in dat je moet genieten van de ups en veel kan leren van de downs.  
Met een positieve kijk en een gezonde dosis zelfreflectie levert het je wellicht mooie inzichten, meer begrip en nieuwe ideeën op.”
Zo introduceert Lizette haar website https://www.zettje-mijn-leven.nl/
Sinds kort is er ook een besloten Facebookpagina van Zettje Mijn Leven: https://www.facebook.com/
groups/519034239110082/


Chris blogt over haar reis naar acceptatie- leren leven met- een beperking en rolstoel.
http://werollendoor.nl

Monique houdt een blogpagina bij over haar leven met ME. Ook kun je er meer lezen over haar boek MEzelf zijn met de ziekte ME. Uiteraard kun je het boek ook bestellen via haar site. 
https://www.mezelfzijnblog.nl/

Tine schrijft een blog specifiek over haar ziekteproces waar tot op vandaag nog geen oorzaak aan gekoppeld kan worden. Ze hoopt dat ze andere mensen kan inspireren of een hart onder de riem kan steken. https://chronischonzichtbaarziek-be.webnode.be/

Myrddin doet haar verhaal op Vereeuwigd.nu om meer aandacht te vragen voor het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS). Ze verwijst ook naar haar Facebookpagina.
https://www.vereeuwigd.nu/
verhalen/myrdinn/


Sheila blogt over leven met MCAS (Mestcel Activatie Syndroom) en bipolariteit.
https://sheila.news.blog/author/
sheilasfight/


Persoonlijk blog van Nathalie over haar ervaringen met spasmofilie, fibromyalgie en bipolariteit.
https://chronischziekejongedame.
wordpress.com/

Tekst gaat verder onder de advertentieWebsite van Yvonne waarop ze in verhalen, columns en blogs vertelt over haar leven met reumatoïde artritis (RA). “Deze ziekte is soms zichtbaar en soms niet, maar de meeste gevolgen zijn vaker onzichtbaar. Pijn en vermoeidheid bepalen je leven.”
https://evenyvonne.nl/

Suzanna en Shirl zijn dit blog begonnen, “waar we inmiddels een groepje gastbloggers hebben die over alles schrijven wat je niet ziet. Voor de buitenwereld onzichtbare ziektes dus.
http://www.maarjezieternietsvan.nl/

Bianca heeft de ziekte van Lyme. “Ik heb een eigen blog waarin ik schrijf over mijn ziekte maar ook informatie geef. Nu is mijn blog groeiend, maar zou veel meer mensen willen bereiken die hetzelfde meemaken of een soortgelijk iets.”
https://www.facebook.com/
biancasimonsblog/


Margot heeft een site ontwikkeld met als doel meer bekendheid over ME/CVS te creëren. “En als doel mijn sterke lotgenoten te (onder)steunen met tips en info! Samen zorgen we voor meer bekendheid, samen zorgen we voor erkenning van deze complexe onzichtbare ziekte!”, voegt ze toe.
https://me-cvs.jouwweb.nl/

Ralph blogt op zijn pagina over ‘zijn’ ziekte van Bechterew en over zijn ervaringen met z’n blaasprobleem en inzet voor meer openbare toiletten. “De blogs over zowel mijn ervaringen met de ziekte van Bechterew als een blaasprobleem doe ik puur voor mijn verwerking en de herkenning en erkenning voor anderen.”
https://ragasto.nl/category/blog/
bechterew/

https://ragasto.nl/category/blog/
openbare-toiletten/


Blogsite van Anne “van, voor en door mensen met autisme”.
https://a-typist.nl/

Henk heeft Dunne Vezel Neuropathie (DVN) en heeft daarover het boekje Grote Foei! geschreven. Zijn echtgenote Alice heeft hieraan ook bijgedragen. Lees er alles over op zijn website, waar je natuurlijk ook het boekje kunt bestellen. De opbrengst van de verkoop gaat overigens naar de actie ‘DVN de wereld uit’.
http://www.grotefoei.nl/

Mind- en lifestyleblog van Lisanne, die de ziekte van Lyme heeft:
http://www.lisanneleeft.nl/

Ann blogt oa. over haar chronische ziekte lichen sclerosus. “Niet alleen voor mijzelf maar ook om awareness te krijgen voor deze ziekte. Inmiddels heb ik auto imuun ellende nummero 3 te pakken. Naast psoriasis en lichen sclerosus heb ik nu ook hashimoto. Schildkliergedoe.”
https://oepsikblog.blogspot.com/

Camiel blogt over het leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Op deze site vind je ook een link naar zijn Facebookpagina:
https://levenmethersenletsel.eu

Bente is 23 jaar en al zo’n 9 jaar ziek. Na veel verschillende artsen te hebben gezien, MRI-scans, ct-scans en een operatie te hebben gehad, blauw geprikt te zijn om bloed af te nemen, 8 verschillende ziekenhuizen te hebben bezocht in maart 2015 de diagnose ernstige ME gekregen. Dit is voortgekomen uit Pfeiffer (Epstein-Barr) dat ik in 2003 en in 2010 heb gehad.
http://www.magiceveryday.nl/

Ria heeft fibromyalgie, maar daarmee houdt haar leven niet op. “Ik heb een gezin en werk en probeer daarnaast zoveel mogelijk leuke dingen te doen, binnen mijn grenzen. Leven met pijn is vervelend. Je moet het zo leuk mogelijk maken. En daarover schrijf ik.”
http://ria-en-fibromyalgie.blogspot.nl/

Iris, 22 jaar en sinds oktober 2014 bekend met epilepsie. ”Ik wil door middel van deze blog laten weten hoe het met mij gaat, wat de veranderingen zijn in het ziekteproces, maar ook wat de gevolgen zijn in het dagelijks leven en de dingen waar ik tegenaan loop, want die zijn vaak niet te zien aan de buitenkant”
https://mijnlevenmetepilepsie.
wordpress.com/


Hier vertelt de maakster over haar leven met CRPS. “Er is weinig informatie te vinden over CRPS over het hele lichaam. Daarom schrijf ik een blog over mijn weg met CRPS over het hele lichaam, waarin ik ook zeker mijn genietmomenten vertel!” Behalve blogs, schrijft ze ook gedichten en plaatst ze zelfgemaakte filmpjes.
http://www.carpediemmetcrps.nl/

Marion neemt de lezer mee in haar leven. En dat is niet alleen haar ziekte (Addison-Biermer). “Stuit je op onbegrip, onzekerheid, noem maar op. Dan hoop ik met mijn blog je een steuntje in de rug te geven. Maar mijn blog is meer dan ziek zijn. Ik heb gemerkt dat ik sterker ben dan ooit tevoren. En dat ik daar iets mee wilde doen.”
http://www.marionsleven.nl/

Angela blogt hier over haar leven met een chronische aandoening. “Ik wil jullie graag meer vertellen over mijn leven met mijn ziekte. Schroom niet om mij aan te spreken of contact te zoeken. Ik begrijp dat mijn situatie inmiddels zo ingewikkeld is geworden, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.”
https://angeladeelt.wordpress.com/

Corrinne blogt over haar ‘gevoelens bij leven met RA en FM’ (Reumatoïde Artritis en Fibromyalgie). Ze neemt je bijvoorbeeld mee in haar strijd om een aangepaste woning: “Jij? Je ziet er zo goed uit!”
http://www.gewoonzoalshetis.blogspot.nl/

Claudine is al 17 jaar chronisch ziek. Haar pagina is een positieve blog over het leven met lupus (SLE). “Bloggen schiep orde in mijn chaos, het bracht rust in mijn hoofd en in mijn hart. Mijn angsten, mijn pijnen, mijn emoties maar ook mijn geluksmomenten, mijn goeie dagen werden in kaart gebracht.”
http://wolfandthecity.blogspot.be/

Kim schrijft op haar pagina over haar psychische problemen (angst-, eetstoornis) maar benadrukt ook dat ze ‘meer is dan haar diagnoses alleen’.
http://dansenindestorm.nl/

Leonie schrijft over dingen die ze leuk vindt en die haar bezig houden. Ze legt ook haar ziektes (hypermobiliteitssyndroom, conversiestoornis, fibromyalgie) uit om zodoende meer begrip te krijgen voor mensen met een chronische ziekte.
http://sugarframe.nl/

Sarah heeft oa. het syndroom van Turner, Diabetes Insipidus, Reuma en NLD. Ondanks dat staat ze positief in het leven. Ze studeert, werkt en reist, maar door haar ziektes gaat dat gewoon anders.
http://www.bloggen.be/littleworld/

Mienke heeft Cerebrale Parese en is spastisch in al haar ledematen, en ze zit in een elektrische rolstoel. Ze wil laten zien dat je met een beperking nog genoeg uit het leven kan halen.
http://www.weblogmienke.blogspot.nl

Lies heeft CVS en neemt de lezer mee in haar herstel.
https://mijnherstel.wordpress.com/
welkom/


Anke zegt zelf: “Een realistisch, eerlijk ervaringsverhaal over schildklierkanker” en alles wat er bij schijnt te horen…”
https://www.ankevanhaften.nl/

Yvonne heeft oa. het Short Bowel Syndrome. Ze vertelt over welke gevolgen dit en meer heeft voor haar dagelijks leven en haar gezin.
https://yvonneblogtmetzorg.
wordpress.com/


Kim heeft de ziekte van Crohn. Ze schrijft columns en gedichten.
https://kimindepen.wordpress.com/

Esmeralda kreeg op haar 34e een burn-out. Ze verhaalt over hoe dat haar leven op z’n kop zette.
https://burnoutraaktje.wordpress.com/

Caroline blogt over haar revalidatietraject vanwege hypermobiele Ehlers Danlos (H-EDS) bij de Hoogstraat
https://orakelnarcissen.com

Uitgebreide blogsite over oa. gezondheid, mindset, lifestyle, moeder zijn en beauty:
https://www.justliveblog.nl/#

Vlogs

Demi Fu, 20 jaar, heeft de ziekte van Lyme en ME. “Omdat ik YouTube video’s maken wel altijd leuk heb gevonden heb ik na leuke bewerkte video’s en een lange stop (omdat editen niet meer lukt) besloten om (als ik iets te melden heb en als ik me goed genoeg voel) te gaan vloggen. Gewoon als ernstig chronisch zieke vanuit mijn bed, praten over hoe het nu met me gaat en over onderwerpen die met chronisch ziek zijn te maken hebben.”
https://www.youtube.com/channel/
UCnab7iFOATkt713Ix_EpfMg


Aanraders

Jolan heeft reuma en maakt armbandjes die ze tegen kleine prijzen op haar Facebookpagina ByJolan verkoopt. “Ik maak er steeds maar één en als ik wat slechter in de handen zit kan het zomaar voorkomen dat ik een aantal dagen niks maak. Ondertussen hebben al heel wat mensen mijn pagina gevonden en weten ze dat ze er snel bij moeten zijn. Als iets weg ik is het ook echt weg. Ik ben immers geen winkel en heb geen voorraad.”
www.facebook.com/Byjolan 


Het boek ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’ is geschreven door Lottie van Starkenburg. “Als gevolg van chronische aandoeningen kampen honderdduizenden mensen met vermoeidheid. Dit heeft grote impact op hun leven. Het huidige zorgaanbod, regulier en alternatief, heeft hiervoor geen goede aanpak. Nieuwe oplossingen laten op zich wachten. ‘Energiek leven’ springt in dat gat. Het biedt een andere kijk op vermoeidheid waardoor nieuwe oplossingen in zicht komen.”
https://www.lottievanstarkenburg.nl/
energiekleven/


Een website gemaakt voor alle ME/CVS patienten, familie vrienden en andere belangstellenden over de specifieke problemen bij ME/CVS patienten en corona. Vragen kunt u stellen via het email adres op de website. Ook kunt u commentaar geven via dit email adres. Vragen en commentaren worden zo snel mogelijk verwerkt en op de website gezet.
www.mecvsencorona.nl

Blog van Jacqueline op Zorgkaart Nederland over B12-tekort: “In 1993 en 1998 had ik een ongeval waarbij ik hersenletsel opliep. Ik knapte niet op. In het onderzoekstraject ontdekte men HNPP, een neuropathie. Maar ergens zei een stemmetje in mijn hoofd dat daar de oorzaak niet lag. Maar waar dan wel?”
https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/
ik-had-nog-nooit-van-b12-tekort-gehoord

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. Je vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, wordt veel aandacht besteed aan artrose. Ook vind je hier veel informatie over botten en spieren.
https://www.bewegenzonderpijn.
com/


Site van Online Juridisch Advies voor U (OJAU), onze juridisch adviseur mr. Dewi Deijle. Hier vind je oa. blogartikelen die gaan over ziekte en arbeidsongeschiktheid.
https://www.ojau.nl/

Artikel van Prof Dr. B. Wolffenbuttel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) over vitamine B12-tekort
https://www.gmed.nl/category/
b12/


Wie, wat, hoe en waar over B12-tekort/B12-deficiëntie. Overzichts-artikel met veel informatie en verwijzingen:
https://www.onzichtbaarziek.nl/
Nieuws-Informatie/
Wie,-wat,-hoe-en-waar-over-B12-tekort/B12-defici-ntie/


Lieve de Rooij heeft een deels autobiografisch boek geschreven over Borderline. Het boek heet ‘Poppetjes’, met als ondertitel ‘Leren leven met Borderline’. Meer info vind je via onderstaande link, waar het boek ook is te bestellen. Ook elders online en in de boekhandel is het boek te koop. Het ISBN-nummer is 9789078761617.
https://tobivroegh.nl/product/
poppetjes-lieve-de-rooij/

Tekst gaat verder onder de advertentie


Steun en hulp vóór en dóór chronische pijn patiënten en de mensen om hen heen. “Want chronische pijn heb je niet alleen!”
https://boek-en-steun.nl/

Website met persoonlijke verhalen over MS. Deze verhalen zijn geschreven door MS-ers zelf maar ook vrienden, familie en partners schrijven hun verhaal. Via deze site kun je ook naar hun Facebookpagina en je aanmelden voor een besloten Facebookgroep:
https://www.platform.ms/

Artikel over misdiagnose dunne vezel neuropathie (DVN) ipv fibromyalgie:
https://mecvswetenschap.
wordpress.com/2013/08/17/
small-fibre-polyneuropathie-i-p-v-
fibromyalgie/


Afbeelding: Doneeractie.nl

Instagram

Onze eigen account, met inspirerende plaatjes! Veel plaatjes zijn van onszelf.
https://www.instagram.com/
onzichtbaarziek


Instagram van ADL hulphond Tynke. “Ik vorm sinds augustus 2018 een team met mijn baasje Mindy!”
https://www.instagram.com/
hulphond_tynke/


‘Versjes die ik uit het leven grijp’. Zo omschrijft deze woordkunstenaar haar Instra ‘Versjes van MB’. Grappig, ontroerend, inspirerend, met een knipoog.
https://www.instagram.com/
versjesvanmb/


Petities

Migraine staat op de tweede plaats van meest invaliderende ziektes ter wereld. Voor vrouwen zelfs op de eerste plaats. De nieuwe migrainemedicatie die nu in de basisverzekering komt, is voor slechts beperkte groep. “Wij willen dat meer mensen het vergoed krijgen. Ook zij willen terug in het leven!”
https://petities.nl/petitions/
vergoed-baanbrekend-
migrainemedicijn-voor-grotere-groep-patienten