Mensen die denken dat Corona een samenzwering is, krijgen het sneller

Is Corona bedacht door Bill Gates? Of door het World Economic Forum? Als je een van deze vragen met ja beantwoordt, dan is de kans groot dat je de ziekte krijgt of al hebt gehad. Mensen die in een samenzwering geloven rond de pandemie, raken namelijk sneller geïnfecteerd. Dat blijkt uit een studie van onder andere de Vrije Universiteit.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van 5745 Nederlanders gedurende de pandemie. Deze deelnemers waren representatief voor de Nederlandse bevolking, de studie was in samenwerking met Kieskompas. Deze mensen gaven onder andere aan in hoeverre ze geloofden dat Corona een biologisch wapen was, bewust losgelaten op de bevolking.

Een paar maanden na het eerste onderzoek, kregen de proefpersonen een tweede. Daarin moesten ze onder andere aangeven of ze zelf inmiddels Corona hadden gehad. De gelovers in de verschillende  samenzweringstheorieën waren vaker getroffen door de ziekte, terwijl ze zich veel minder dan gemiddeld lieten testen. De werkelijke cijfers zijn dus nog veel hoger, denken de onderzoekers.

(Bron en volledig artikel Faqt)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Myriam schreef:

    Kwatch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *