Van carrière naar kanker: Hoe kwetsbaarheid een kracht kan zijn!

“Een verhaal dat verteld en gedeeld moet worden.” Aan het woord is Ronald Sluiter (1974). Eind 2020 werd hij gediagnosticeerd met de zeldzame, chronische kanker PMP. Tot die tijd had hij een succesvolle, internationale salescarrière. Hij schreef het boek ‘Van carrière naar kanker’, met als ondertitel ‘De kwetsbare, mentale en onzekere zoektocht naar wie ik altijd al had willen zijn’.

Waarom moet dit verhaal verteld en gedeeld worden? Ronald: “Er zijn door vrouwen veel boeken geschreven over kanker en is er veel aandacht vanuit vrouwen die omgaan met kanker. Maar boeken over mannen die zich heel kwetsbaar opstellen en open zijn over hun onzekerheid, angst, niet meer zeker voelen in hun relatie et cetera heb ik niet kunnen vinden toen ik het nodig had. Dus ben ik het zelf gaan schrijven.”

“Graag wil ik die muur van kwetsbaarheid tonen, doorbreken! En zeker mannen van middelbare leeftijd die een carrière hebben, en door ziekte dit niet meer kunnen voortzetten en een nieuwe identiteit moeten opbouwen. Ik wil de geslotenheid van mannen doorbreken en laten zien dat kwetsbaarheid een kracht is. Het is een transformatieverhaal naar een nieuwe identiteit en een nieuwe manier van (zinvol) leven. Lessen uit mijn jeugd, studie en werk komen nu van pas.”

Ronald heeft het boek uitdrukkelijk niet voor zichzelf geschreven. “Ik verdien bijna niets aan dit boek en dat is mijn bedoeling ook niet. Ik wil anderen helpen in dit soort moeilijke periodes. Dit geldt voor mensen die kanker hebben, maar ook andere chronische ziekten, long covid, een burn-out. Noem maar op. Maar ook voor de partners, kinderen, familie, vrienden en andere dierbaren. Zodat zij een inzicht krijgen in het mentale aspect van een ziekte en welke gebieden in het leven hierdoor geraakt worden. Soms weet je zelf niet eens je emoties te beschrijven en dus kun je dit ook niet delen met je dierbaren; zelfs niet als je echt wilt. Dit boek kan daarbij helpen, want het geeft een inkijk.”

Over de auteur
Ronald Sluiter is geboren in een ondernemersgezin in een dorpje in Drenthe. Vader van zoon Jai (2007). Zijn ouders heeft hij al vroeg verloren aan ziekte en dat heeft hem geleerd elke dag alles uit het leven te halen. En nu onderging hij zelf een vergelijkbaar proces als zijn ouders.

PMP
Pseudomyxoma peritonei (PMP) is een erg zeldzame vorm van kanker. Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 30 mensen deze diagnose. Lees meer over PMP op de site van Kanker.nl.
——————————————

Meer lezen over dit boek en het boek bestellen? Klik dan op deze link: https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464896831

——————————————

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *