‘MEzelf zijn met de ziekte ME’

“Mijn naam is Monique Hillebrand-Draad en ik leef al 18 jaar met de ziekte ME. Over mijn leven met deze ziekte heb ik een boek geschreven, die onlangs is gepubliceerd. Mijn doel is om zoveel mogelijk lotgenoten te bereiken, om hen kunnen ondersteunen bij hun ziekteproces. Mijn boek heet: ‘MEzelf zijn met de ziekte ME’ en gaat over mijn eigen ervaring met ME (Myalgische Encefalomyelitis).

Daarnaast hoop ik lotgenoten te inspireren en ondersteunen met mijn tips over hoe je zielsgelukkig kunt leven, ondanks ziekte. Jarenlang was ik in strijd met mijn ziekte, waarna ik de sleutel tot geluk heb mogen vinden. Dit was zo’n bijzondere zoektocht dat ik er een boek aan heb gewijd.
Naast mijn eigen boek bied ik ook steun aan lotgenoten via mijn website: www.mezelfzijnblog.nl

Hierop zijn onder andere mijn maandelijkse blogs te vinden en ik plaats video’s over mijn ervaring met een chronische ziekte op mijn Youtube kanaal genaamd: ‘MEzelf zijn’.

Transformatie
Van chronisch ziek en uitzichtloos, naar intens en vól liefde in het leven staan; een bijzondere transformatie welke mijn leven totaal heeft veranderd. Gedurende 15 jaar vanaf dat ME zich op 17-jarige leeftijd bij mij openbaarde, bleef ik mezelf afvragen of en hóe je optimaal geluk kon ervaren, ongeacht de slechte lichamelijke staat.

Ziekten gaan meestal gepaard met een langdurig acceptatieproces en sommige patiënten zullen nooit in staat blijken hun aandoening (volledig) te accepteren. Tot mijn vreugde heb ik de sleutel tot geluk mogen vinden en dit genoegen gun ik alle mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken krijgen met een chronische ziekte.
Het is naar mijn idee mogelijk om in harmonie te leven, zelfs wanneer je voor langere periodes bedlegerig bent, al dan niet met verlammingsverschijnselen. Hoe ik dit voor elkaar kreeg? Ik neem je graag mee in mijn verhaal over hoe ik mijn leven met een chronische ziekte beleef, in de hoop dat dit een inspiratie zal zijn voor lotgenoten.”

Meer informatie over het boek en hoe het is te bestellen is te vinden op www.mezelfzijnblog.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *