Openhartige getuigenis over leven met MS

BOEK
Alles in Dirk Nielandts leven liep op rolletjes tot multiple sclerose bij hem werd vastgesteld. De diagnose sloeg in als een bom.
Het was het begin van een kronkelig pad met veel hobbels, verrassende wendingen en een onzeker einde.

Een chronische ziekte betekent echter niet dat het leven stopt. Dirk is ervan overtuigd dat je met de juiste levensstijl (en wat lef en verbeelding) een auto-immuunziekte kan afremmen of voorkomen. Terminaal gezonde mensen houden aan dit boek evenzeer waardevolle inzichten over.
“Wat ik met dit boek wil aantonen is dat je ondanks een chronische ziekte toch een deel van je gezondheid kan claimen. Dat is niet hetzelfde als genezen, maar het is wat het is. Er is geen quick fix. Het is een zoektocht met vallen en opstaan, maar hopelijk lees je een aantal zaken waar je nog niet van gehoord had en kun je er je voordeel mee doen. “

Dirk Nielandt is schrijver van meermaals bekroonde kinderboeken en scenario’s, waaronder Sesamstraat, Code 37, Het Klokhuis, Witse, Aspe, Familie en de Ketnetreeks De 5e boog.

Titel: Chronisch genezen I Goed leven met multiple sclerose, een helende reis – Auteur: Dirk Nielandt  – € 22,50 – ISBN 9789464341317
—-

RECENSIES

“Dit prachtig geschreven en fijngevoelige boek over de behandeling van mensen met de diagnose die door velen als hopeloos wordt beschouwd, is verplichte kost voor iedereen die met MS te maken krijgt. “
– Anouk Bindels – psycholoog en systeemtherapeut, auteur van het boek Wijsheid van Trauma

“Wow. Wat een verhaal. Dit boek leest als een thriller, (deed een wereld voor me opengaan die ik niet kende), is razend urgent, en zindert van de lust for life. Hulde aan Dirk Nielandt.”
– Michael De Cock – auteur, directeur KVS

“Alles verandert, niets is blijvend. Je kan kiezen om te vallen of kiezen om te vliegen… Dit boek inspireert, geeft inzichten, is eerlijk…, in mensentaal geschreven, zet aan tot zelfreflectie, hoe een positieve mindset je levenskwaliteit bepaalt, hoe je zelf keuzes kan maken. Voor iedereen die verandering doormaakt.”
– Sandra Dehertogh – Art of Yoga (Yogastudio Bornem)

“Zijn verhaal en zoektocht is degelijk, holistisch, volledig en doorleefd. Bevlogen en geïnspireerd, zo kennen we hem. Misschien is dat ook een aspect van de weg van heling voor ons allemaal. Dank voor dit waarachtige verhaal vol veerkracht dat mensen zeker zal inspireren.”
– Ingeborg TM Sergeant – tv-persoonlijkheid, integratief psychotherapeut, spiritueel zoeker en gever

“Waar anderen het hoofd laten hangen, kijkt Dirk positief en warm naar wat komen zal. Niet naïef en dromerig, wel bewust en kritisch. Maar altijd vol optimisme. Zelden heb ik zoveel energie en levensvreugde gezien. Het doet ons beseffen hoe klein we vaak omgaan met pietluttige details en dat in een bad vol mogelijkheden en geluk. Dirk zijn boek is een levensles voor elk van ons.”
– Bert Anciaux –  senator, directeur woonzorgcentrum, voormalig minister van cultuur

“No-nonsense. Eerlijk. Confronterend. Onthullend. Kritisch maar hoopvol. Persoonlijk én universeel.  Koop, leen of steel desnoods dit boek. Maar lees het.”
Ed Vanderweyden – auteur, regisseur, theatermaker

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *