George – Corona, COPD, rugklachten en meer

“Mijn  naam is George, geboren als nummer 12 in een gezin van 14 kinderen. Ik werkte al vanaf mijn 4e jaar in mijn vrije tijd en na schooltijd op het veld bij het oogsten en poten van groentes en fruit. Bij de rijken in dit dorp onderhield ik op zaterdag een aantal tuinen om mee bij te dragen aan de kosten van ons grote gezin. Vanaf mijn 6e jaar moest ik in de vakanties met mijn vader mee naar de ijzergieterij waar ik alle vakanties moest werken totdat ik mijn LTS-diploma leerling bakker gehaald had en vanaf dag 1 werkzaam was bij een kleine bakker, later in een brood/ banketfabriek.

De werkomstandigheden waren voor een kind zeer ongezond en zwaar en die zijn mede schuldig aan de slechte toestand mijn gezondheid maar ook de gezondheid van mijn broers. De oudste is 58 jaar geworden en stierf in 2008. De rest heeft ook allemaal hart, long en lijf problemen!

Medio 2000 ben ik voor de derde keer geopereerd aan mijn rug,  met als gevolg ontslag en gedeeltelijke afkeuring. Ik wilde en kon werken en heb aansluitend meteen via het GAK een opleiding beveiliging gevolgd en ben daarna tot 2016 werkzaam geweest als beveiliger/portier in hotels.
In mijn vrije tijd heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan als kindervakantieweek, judoleraar en bestuurslid judo club, scheidsrechter judo, 13 jaar coördinator interne judo competitie Limburg, Utrechtse zomerkampen voor sociaal, arme en kinderen uit achterbuurten en gezinsvervangende tehuizen en vanaf 2008 tot januari 2015 chauffeur/ vrijwilliger op de dierenambulance Noord en Midden Limburg.

Helaas heb ik met het judogebeuren in 1999 moeten stoppen en het scheidsrechteren en het coördinatorschap in 2007 in verband met toenemende lichamelijke klachten. Uiteindelijk kon ik ook het werk op de dierenambulance vanwege pijn op de borst en in de kaak en benauwdheid bij inspanningen niet meer volhouden. Van 1995 tot december 2018 ben ik overigens ook actief EHBO’er en later Burger Hulp verlener geweest, maar helaas kon ik de hulpverlening, het reanimeren en de trainingen lichamelijk, conditioneel en geestelijk niet meer aan.

Mijn gezondheid over de afgelopen 57 jaar:

* 1998-1994: drie knie-operaties, na het dubbelklappen van mijn rechterbeen tijdens sporten. Kruisbanden en meniscus kapot

* 1994-2000: drie hernia-operaties na acute hernia 1994. Nu weer twee nieuwe hernia’s onderrug, diverse tussenwervelschijven in nek en rug geheel of gedeeltelijk weg. Er is afgelopen jaar al diverse malen geprobeerd dmv. een blokkade de pijn weg te nemen in mijn armen, schouders, borst , rug, nek en hoofd en ik heb massagetherapie gevolgd maar na drie massages vond de masseuse het beter om te stoppen ivm. verslechtering. Gevolg: veel pijn, uitval van ledematen, hoofdpijn, concentratieproblemen en verwardheid. Gebruik van veel pijnmedicatie.

2001- 2021: COPD diverse malen vastgesteld door long en huisartsen in 2010 en nogmaals in 2018. Gevolg: benauwdheid en een hart dat niet blij is met regelmatig te weinig zuurstof.

2014 – 2021: twee hartaanvallen in mei en augustus 2014, nog tot 2016 gewerkt maar steeds na een paar maanden ging het weer mis. Ik ben vier keer gedotterd en heb een stent geplaatst gekregen. Er zijn twee kleine adertjes verstopt waar men niet aan kan komen en alleen met twee vaatverwijder medicijnen en bloedverdunner proberen te zorgen dat er overal bloed komt op mijn hart. Gevolg: hartkrampen en sinds januari 2021 hartritmestoornissen. De cardioloog weet niet wat hij er mee moet. Een fietstest met een percentage van 56% en al na 100 meter lopen vermoeidheid en het zuur in mijn spieren! Verder regelmatig pijn op borst en kaken in combinatie met benauwdheid. Nog geen twee weken geleden nog met ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege een ritmestoornis die niet wilde stoppen.

2018-2021: problemen met de maag/darmen door waarschijnlijk de bloedverdunner en de cholesterolverlager. Gevolg: veel pijn in maag- en darmstreek, regelmatig bloed in ontlasting, misselijkheid, diarree en ik kan vrijwel geen fruit en suikers en zuren meer verdragen. Ik gebruik twee maagbeschermers en ik doe mee aan een laboratoriumonderzoek voor een alternatieve cholesterolverlager.

15 januari 2021: positief getest voor corona die ik waarschijnlijk een aantal dagen eerder opgelopen had door mijn hulpverlening aan een oude bejaarde man die onwel werd. Ik had een masker op maar hij niet en natuurlijk heb ik hem onbeschermd geholpen. Twee dagen later belde zijn zoon op dat hij corona had en ik misschien ook. Twee dagen daarna kreeg ik de bekende symptomen keelpijn, hoofdpijn, hoesten en koorts. Heb mij meteen laten testen en ja positief. In eerste instantie dacht ik, het valt wel mee met die klachten. Wat paracetamol en dubbelzoute drop, rust en dan komt het wel goed.

Maar nee, de dag erna werd ik steeds zieker met het gevolg dat ik 7 dagen in bed gelegen heb met koorts tot bijna 40 graden, geen reuk en smaak (ik noem het de smaak van de dood) die ik ook wel eens bij eerdere reanimaties van slachtoffers herken, diarree en moe o zo moe en zo uitgeblust en slap!

Het in slaap vallen leek meer op buiten bewustzijn raken dan in slaap vallen en met lopen naar toilet of iets eetbaars maken moest ik uitkijken dat ik niet omviel uit duizeligheid. Daarna heeft het nog zo’n twee weken geduurd voordat ik weer een beetje op 80% was.

Negatief

Na die beruchte januari ben ik nogmaals twee keer ziek geweest met bijna dezelfde symptomen als in januari, maar testte steeds negatief en was ik na een vijftal dagen weer enigszins oké. Ik heb een Pfizer vaccin gehad begin juni en ben daar ook twee dagen ziek van geweest. Omdat de klachten van uitputting, slecht slapen, moeheid, concentratieproblemen, misselijkheid maar ook omdat ik een erg kort lontje kreeg heeft de huisarts mij doorgestuurd naar de coronatherapie die ik nu tweemaal in de week volg. Tot een week of twee geleden ging het beetje bij beetje beter maar de vrijdag voordat ik met hartritmeproblemen met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, kreeg ik diezelfde hartklachten tijdens de corona fysio en een dikke anderhalve week geleden kreeg ik thuis flinke hartritmestoornissen en ben ik met spoed naar de huisarts gegaan.

In heel die periode heb ik meestal meerdere keren per week kleine hartritmestoornissen die eindigen op een adrenalinestoot en voorafgegaan wordt door een hartslag van soms tussen de 41 en 47 slagen per minuut! Ik weet niet hoelang ik deze klachten al werkelijk heb omdat ik sinds een ongeval in december 2019 een hoge dosis tramadol  (tweemaal daags 100mg) en een Paracetamol tablet en één maal in de nacht 37,5 Tramadol met Paracetamol combi.

Ik zal bijna vergeten te vermelden dat ik ook nog eens last heb van jicht in de voeten en daarvoor ook medicatie krijg.

Recentelijk heb ik in verband met mijn verslechterde gezondheid een herkeuring gehad bij het UWV in Venlo door een vrouwelijke arts. Ik was door eerdere gezondheidsproblemen al 45-55 procent afgekeurd. Helaas vond die mevrouw dat ik schijnbaar nog niet dood genoeg was/ben en na twee kantjes van aantekeningen van ‘beperkt dit beperkt dat’ was haar conclusie dat ik makkelijk weer 8 uur per dag, 40 uur per week zou moeten kunnen werken en dat ik wel zou genezen van al die bovengenoemde ellende!

Professoren en hoogopgeleide artsen en specialisten weten zich nog geen raad met de Corona en waar dit eindigen zal weten de artsen van het UWV het schijnbaar wel al en zullen alle Coronapatiënten weer helemaal genezen? Ik heb nu weer een flinke klap gehad van de hartritmestoornissen de afgelopen weken, kan amper een kwartier lopen, ben weer onderaan begonnen met de Coronatherapie en kan ieder moment het bericht verwachten van het UWV dat ik na drie maanden geen verlenging ga krijgen van de ziektewet en ik eruit geflikkerd ga worden met alle gevolgen van dien, met uiteindelijk een inkomen van een bijstandsniveau, armoede dus en dat als dank na 36 jaar werken en veel vrijwilligerswerk doen!

Ik heb mijn verhaal bij het medisch tuchtcollege in Eindhoven neergelegd en bij de Nationale Ombudsman in de hoop dat zij het UWV wel gaan aanspreken. Bij de ombudsman heb ik weinig vertrouwen omdat hij werkt met een contactpersoon van het UWV, die moet controleren of zijn/haar collega’s van het UWV wel netjes hun werk gedaan hebben. Misschien dat ik maar met een knuppel bij het UWV in Venlo naar binnen ga lopen om alles wat beweegt UWV-rijp te slaan zodat zij misschien erachter komen hoe zij met zieke mensen omgaan of misschien heeft het UWV en onze regering nog liever dat je voor een trein springt zodat ze je niets meer hoeven te betalen? Maar ja daar ben ik nu nog te moe voor!

De SP verzamelt gelijkwaardige klachten omtrent het UWV, in de hoop een tweede toeslagenaffaire vroegtijdig te voorkomen. Dus als u klachten of negatieve ervaringen heeft met het UWV, meldt dit dan aub bij de SP.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. George Lepsi schreef:

    Stand van zaken op dit moment! sinds januari al 4 keer ziek met dezelfde symptomen als in januari. Nu alweer vier dagen knock-out, negatief getest op corona ondanks dezelfde felle klachten als in januari??? De artsen weten geen raad, zal wel een ander virus zijn word je gezegd? Sinds januari constant niet lekker, zwak, moe, misselijk, slecht/ niet slapen en je wordt eigenlijk maar aan je lot overgelaten! Het erge is de hete adem van een UWV in de nek die wel even bepalen dat jij makkelijk 8u per dag, 40 uur per week kunt werken en dat je gewoon geneest en geen last kan hebben van corona? Ik ben trouwens risicogroep, hart en long patiënt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *