Boekentip: De kunst van het ziek zijn

PERSBERICHT

De kunst van het ziek zijn; Inspiratie uit het boeddhisme voor (chronisch) zieken en hun naasten

In 2001 werd Toni Bernhard ziek en tot verbijstering van haar en haar partner werd ze niet meer beter. In een periode van verwarring, frustratie en wanhoop over een leven vol plotselinge beperkingen – dat totaal verschilde van het leven dat ze samen dachten te leiden – moest Toni de kunst van het ziek zijn leren. Ondanks (en soms vanwege) al haar lichamelijke beperkingen en gebrek aan energie leerde Toni hoe ze een leven vol gelijkmoedigheid, compassie en vreugde kon leiden.

Dit boek helpt ons herinneren dat onze innerlijke vrijheid, ongeacht onze omstandigheden, grenzeloos is.
De kunst van het ziek zijn geeft antwoorden en methoden die zijn verzameld uit verschillende boeddhistische tradities over hoe je toch geluk kunt ervaren en die voor Toni effectief zijn gebleken.

Iedereen kent wel iemand met een chronische ziekte, zoals kanker, diabetes, COPD/astma (longziektes), dementie/Parkinson en hart- en vaatziekten. In Nederland heeft de helft van alle mensen er minstens één, dat zijn zo’n 8,5 miljoen mensen (RIVM, 2018). Drie op de tien Nederlanders hebben zelfs te maken met meer dan één chronische ziekte. Het boek is dus niet alleen een aanrader voor patiënten en hun naasten, maar ook iedereen met een medisch beroep.

Bestseller en prijswinnaar in de USA
Het boek won in de USA twee Nautilus book awards, een Gold Medal in de categorie Personal Growth/Self-Help/Psychology en een Silver Medal in de categorie Memoir/Personal Journey. Het is in verschillende talen en landen uitgebracht.

Toni Berhnard was gedurende 22 jaar docent Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Californië, toen ze als gevolg van het ziek zijn gedwongen werd vervroegd met pensioen te gaan. Samen met haar man (die ook Tony heet) leidde ze daarnaast een wekelijkse meditatiegroep. Ze woont in Davis, Californië.

Tonibernhard.com

De kunst van het ziek zijn
€ 20,95 | Paperback | 184 blz. | ISBN 9789071886478 | in mei 2022 verschenen bij Maitreya uitgeverij

Wil je het boek bestellen? Klik dan op deze link: https://www.boeddhaboeken.nl/de-kunst-van-het-ziek-zijn

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *