Anne heeft alopecia: ’Ik ben bang dat ik nooit zal wennen aan mijn nieuwe uiterlijk’

Anne heeft alopecia. Een ziekte waarbij je – soms volledig – kaal wordt. Bij Anne (32) sloeg de ziekte op haar 22ste toe en sindsdien is het een eeuwige strijd. Er zijn periodes geweest waarin er niets aan de hand was, maar nu zet de uitval door en vallen de haren er met bossen uit. Voor VROUW van de Telegraaf blogt ze wekelijks over dit proces. Deze keer over de moeilijke keuze waar ze voor staat.”

„Op het moment van schrijven sta ik voor een onmenselijke keuze: tondeuse erover of niet? Ik geef jullie vandaag een kijkje in mijn gedachten. En ja, die gaan écht alle kanten op.

Sinds 1,5 jaar is mijn haaruitval flink verergerd, maar de keuze voor een haarwerk of de tondeuse erover leek toch altijd nog ver weg. In het laatste kwartaal van 2021 wist ik alleen niet wat me overkwam. Mijn haaruitval werd nóg erger (ik wist niet dat dat nog mogelijk was). Na weken van ellende stopte de uitval ineens. Zomaar, abrupt. Achteraf een groot cadeau, want dit betekende geen haaruitval tijdens mijn bruiloft! Maar hoe dan? Waarschijnlijk doordat ik na een jaar geen pil te hebben geslikt, hier weer mee begon (op advies van de artsen die bij mij PCOS hebben vastgesteld). In de pil zitten vrouwelijke hormonen die ik tekort kom. Feest dus! Of toch niet?

(Bron en verder lezen: Telegraaf)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *