Tegen een brilgebruiker hetzelfde zeggen als tegen een rolstoelgebruiker

door Ralph Stoové, RaGaSto.nl

Hoe zou een brilgebruiker reageren als je tegen diegene hetzelfde zou zeggen als tegen een rolstoelgebruiker? Ik neem je daarom mee in een aaneenschakeling van momenten die ik als rolstoelgebruiker geregeld mee maak. De rollen heb ik alleen omgedraaid en overal het woordje ‘rolstoel‘ vervangen door het woordje ‘bril’. Bovendien kijk ik door de ogen van ‘Nieuwsgierige ikke’. ‘Nieuwsgierige ikke’ ontmoet brilgebruiker. Voelt u de ongemakkelijkheid ook?

Ik zag hem al even op de parkeerplaats bij het winkelcentrum. Het viel me op hoe hij met zijn bril bezig was tijdens het verlaten van zijn auto. Is dat er echt een? Een brilgebruiker? Ik bleef er een tijdje bij stil staan, starend naar hoe de man zich uit zijn auto werkte. Hij zag me volgens mij kijken, want hij keek op een gegeven moment terug. Wat een ongelooflijk inspirerend mens moest dat toch zijn, dat hij zich met die auto zo laat zien buiten. Dat hij als brilgebruiker überhaupt kan autorijden, eigenlijk. Tjonge!

Verder lezen doe je op de website van Ralph. Klik hier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *