Vorig jaar recordaantal klachten en meldingen over ongelijke behandeling

Het College voor de Rechten van de Mens ontving vorig jaar een recordaantal klachten en meldingen over ongelijke behandeling. 5286 keer schreven mensen de toezichthouder aan, blijkt uit de discriminatiemonitor over 2021. Het vaakst kwamen er meldingen binnen over discriminatie met betrekking tot een handicap of chronische ziekte. Dat was in eerdere jaren ook al zo.

Foto: Facebook Toegankelijkheid voor Gehandicapten

De meldingen binnen die categorie lopen sterk uiteen, ziet het College voor de Rechten van de Mens. Het ging bijvoorbeeld om mensen die door hun lichamelijke beperking moeilijk toegang hadden tot een stemlokaal bij de verkiezingen. Maar er kwamen ook meldingen binnen van ouders van hoogbegaafde kinderen, die vinden dat hun kind geen passend onderwijs krijgt.

Daarnaast kwamen ruim tweeduizend klachten binnen over de coronamaatregelen. Melders klaagden bijvoorbeeld dat zij werden achtergesteld vanwege de invoering van het coronatoegangsbewijs. Anderen voelden zich gediscrimineerd omdat zij vanwege hun geboortejaar gevaccineerd werden met het AstraZeneca-vaccin.

(Bron en volledig artikel: NOS)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *