Wat zeggen de politieke partijen over het PGB?

Op 22 november mogen we stemmen voor de Tweede Kamer. Op een speciale webpagina van pgb-budgethouders belangenorganisatie Per Saldo kun je zien welke partijen het pgb en pgb-gerelateerde thema’s hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma. “Wij hebben de verkiezingsprogramma’s bekeken van: GroenLinks/PvdA, D66, VVD, CDA, ChristenUnie, BBB, Nieuw Sociaal Contract, PVV, Partij voor de Dieren, SP en SGP.”

“Het pgb komt niet in ieder verkiezingsprogramma terug als apart onderwerp. We geven hieronder een overzicht van de standpunten die over het pgb gaan, en standpunten die een relatie tot het pgb hebben. De informatie op deze pagina kan jou helpen om te bepalen op wie je gaat stemmen.

Wij hebben slechts een aantal punten uit de verkiezingsprogramma’s uitgelicht. Om een compleet beeld te krijgen van de verkiezingsprogramma’s, raden wij je aan om de hele programma’s te lezen.

Kandidaat Kamerleden Pieter Omtzigt (NSC), Fleur Agema (PVV), Chris Stoffer (SGP), Marlou Absil (CDA), Sophie Hermans (VVD), Mirjam Bikker (CU), Fonda Sahla (D66), Jimmy Dijk (SP) en April Ranshuijsen (Groenlinks/PvdA) hebben een aanvullende reactie gegeven op hun partijprogramma, over het pgb. Hun quotes staan bij hun partij vermeld.

De verkiezingsprogramma’s

Hieronder lees je wat de partijen over het pgb en pgb-gerelateerde onderwerpen in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.

Let op: je leest hier alleen wat er in de verkiezingsprogramma’s staat. We zien dat dit niet altijd overeenkomt met hoe de partijen zich in de praktijk inzetten voor het pgb, zoals tijdens debatten of tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer.

Klik op de volgende link om naar de site van Per Saldo te gaan: https://www.pgb.nl/actueel/onze-lobby/verkiezingen-2023-en-het-pgb/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *