Start campagne huidkanker: Hoe ziet je huid er echt uit?

Huidkanker is de snelst stijgende vorm van kanker in Nederland. In de meeste gevallen wordt huidkanker veroorzaakt door teveel en onbeschermde blootstelling aan uv-straling. Voorkomen van zonneschade aan de huid en regelmatige zelfcontrole van de huid zijn dan ook cruciaal, zeggen dermatologen via hun beroepsvereniging, de NVDV. ‘Hoe ziet je huid er echt uit’, is de centrale vraag van de online campagne, die op 15 mei is gestart.

Foto: De Ingenieur

Het uiteindelijke doel is te voorkomen dat mensen huidkanker krijgen. Ook wil de campagne benadrukken hoe belangrijk vroegtijdige ontdekking is en de centrale rol van de dermatoloog als expert van de huid en huidaandoeningen.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke vereniging van dermatologen, geeft samen met haar partners het startsein voor een nieuwe brede bewustwordingscampagne. Gericht op zowel ouderen als jongeren, jonge ouders en pubers. Het verbindende thema is de vraag ‘Hoe ziet je huid er écht uit?’

De campagne richt zich op het beschermen van de huid en het herkennen van veranderingen en klachten van plekjes die mogelijk met huidkanker te maken hebben. De kennis wordt getest middels polls en handvatten worden geboden om de huid goed te beschermen tegen uv-straling. De huid heeft een groot herstellend vermogen, maar ook dit houdt ergens op. Regelmatige zelfcontrole is dan ook essentieel voor de vroege herkenning van huidkanker. Hiervoor zal op verschillende manieren tips worden gedeeld.

(Bron en volledig artikel Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *