Meer Efteling-attracties in coronatijd niet toegankelijk voor mindervaliden

Verschillende attracties in de Efteling zijn tijdens de coronacrisis niet toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Gasten die begeleiding nodig hebben bij het betreden en verlaten van attracties, konden sowieso al niet in Droomvlucht, Villa Volta, Polka Marina en de Monorail bij het Volk van Laaf.

Foto: Efteling

Daar komen nu De Vliegende Hollander, Fata Morgana, de Gondoletta en de Piraña bij. Ook wanneer mindervaliden een eigen begeleider meenemen, zijn deze attracties niet beschikbaar. Daarnaast kunnen ze voorlopig geen gebruik maken van de interactieve virtualreality-beleving bij Droomvlucht.

De reden? “Bij deze attracties is een uitgebreide training vereist om bezoekers te helpen met in- en uitstappen”, laat de Efteling weten. Normaal gesproken kunnen medewerkers daarbij helpen. Vanwege nieuwe regels met betrekking tot hygiëne en afstand is dat voorlopig niet meer mogelijk.
De entreeprijs voor bezoekers met een beperking daalt vooralsnog niet. De Efteling gaat op 20 mei weer open na een sluiting van ruim twee maanden.

(Bron en volledig artikel Loopings)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *