Slim Lijstje: PGB en corona

“Corona beheerst op dit moment ons leven, thuis en in een ouder-/wooninitiatief. Als budgethouder en ouder-/wooninitiatief word je geconfronteerd met vele vragen. Over hoe je de zorg en ondersteuning geregeld krijgt. Hoe het zit met de betalingen. Hoe het zit met de beschermende materialen. Wat je moet doen als je ziek wordt. Wat je kunt doen nu de dagbesteding is uitgevallen.” Per Saldo, de landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (PGB), geeft je op hun site tips en antwoorden op de meest gestelde vragen.

“Als budgethouder moet je niet alleen goed voor jezelf zorgen om gezond te blijven, maar ook instaan voor de veiligheid van jouw zorgverleners. Je bent immers zelf werkgever of opdrachtgever. Budgethouders nemen in deze situatie een bijzondere positie in. Op sterk aandringen van Per Saldo zijn er daarom maatregelen getroffen speciaal in het belang van budgethouders.

Vanaf het moment dat de gevolgen van het coronavirus duidelijk zijn geworden, zijn wij gaan kijken naar de gevolgen voor budgethouders. Het ministerie van VWS kondigde allerlei maatregelen aan voor de zorg, maar hield daarbij onvoldoende rekening met de consequenties voor budgethouders. De afspraken die we zijn overeengekomen met het ministerie en de verstrekkers hebben we voor alle duidelijkheid gerangschikt per wet.”

Op de site van Per Saldo vind je vragen en antwoorden over de Wmo en Jeugdwet (PGB van de gemeente), Wlz (langdurige zorg) en Zvw (via de zorgverzekering).

(Bron en volledig artikel Per Saldo)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *