Slaap zacht lieve Marnel

Marnel van Dartel Berkhey * 14-5-1958 † 4-10-2023

Lieve mensen van de Onzichtbaar Ziek-community. Vanochtend 4 oktober 2023 is de eigenaresse van OZ, grote steun, motivator en inspirator voor velen onder jullie, maar vooral mijn liefde en mijn leven Marnel van Dartel Berkhey plotseling overleden. Ze is 65 jaar geworden. 

Het ging de laatste maanden al steeds meer bergafwaarts met haar gezondheid en we hadden vaker de huisarts op bezoek dan ons lief was. Maar toch, sinds maandag leek het juist wat beter te gaan. Ze was weer wat helderder en met de arts was overlegd de pijnmedicatie wat naar beneden te schroeven. Voorzichtig maakten we plannen om bijvoorbeeld naar de dermatoloog te gaan, als ze eenmaal het nieuwe Regiotaxi-pasje had. Dan zouden haar benen worden opgeknapt. En er zou ook naar het vocht in de buik en hand worden gekeken.

Het mocht niet zo zijn. Vanochtend, op de rand van het bed, zakte ze in elkaar, in mijn armen. Reanimatie mocht al niet meer baten. Haar hart had het al opgegeven, na eerst een maagbloeding. De shock en het verdriet is onbeschrijfelijk. Zeker, haar gezondheid was broos, maar dit kwam toch nog onverwachts. Ze wist wel dat ze bij wijze van spreken geen 80 zou worden, met al d’r chronische ziektes en aandoeningen, maar dit stond niet in de planning.

Hoe nu verder met Onzichtbaar Ziek? Gewoon mee doorgaan, zou ze hebben gezegd. Dat ga ik dus doen, ter nagedachtenis aan Marnel. De Facebookpagina en -groep, Instagram en deze site blijven bestaan, al zal de frequentie van plaatsen, zeker de komende tijd, minder zijn. Plaatjes zoeken met mooie inspirerende en troostende quotes was echt haar specialiteit, niet die van mij, dus dat zullen jullie hoe dan ook voorlopig moeten missen.

Met warme groet,
Peter van Dartel Berkhey

 

7 reacties

 1. ineke van dongen schreef:

  Wat intens verdrietig en toch ook nog zo onverwachts .Wil u alle kracht en sterkte toewensen met het grote verlies van u geliefde vrouw . Ze heeft voor zoveel mensen heel veel betekend en zal dat altijd blijven doen .

 2. Anna Raymann schreef:

  Heel veel sterkte met dit heftige verlies, Peter. Ik heb het contact met Marnel altijd erg op prijs gesteld. Fijn dat je jullie werk gaat voortzetten.

 3. Marijke schreef:

  Heel veel sterkte met het verlies van Marnel

 4. Annemarie schreef:

  Als af-en-toe bezoeker van de website lees ik dit verdrietige bericht nu pas. En wil jou alle sterkte en moed wensen voor de tijd die nu komt.
  groet, Annemarie Kemperman ( we zaten als ik het goed heb bij elkaar op de middelbare school, zelfde jaar).

 5. silvia schreef:

  ach wat ontzettend naar. Heel veel kracht en sterkte.

 6. Jan schreef:

  Mijn oprechte deelneming en heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

 7. Corry schreef:

  Wat een verdrietig bericht, heel veel sterkte met het verlies van uw geliefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *