Opnieuw aandacht voor bijwerkingen van fluorochinolonen

Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) waarschuwt opnieuw voor langdurige en mogelijk blijvende schade aan spieren en zenuwstelsel bij het gebruik van een specifieke groep antibiotica, fluorochinolonen.

Fluorochinolonen zijn antibiotica voor de behandeling van infecties. Het gaat om , levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine en norfloxacine. Mogelijke bijwerkingen van deze groep antibiotica zijn schade aan spieren zoals een ontsteking van de pees. Neurologische klachten komen ook voor. Deze bijwerkingen zijn zeldzaam, maar patiënten kunnen langdurig of zelfs blijvend last hiervan ervaren.

(Bron en verder lezen: Bijwerkingencentrum Lareb)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Monique schreef:

    Ik heb begin februari een kuur ciprofloxacine gehad voor een nierbekkenontsteking. Ik heb sindsdien veel pijn in beiden achillespezen, in de spieren en zenuwen in mijn benen. Het is vreselijk en de eerste weken kon ik niet zonder pijnstilling en kon ik bijna niet lopen door de pijn. Nu 4 maanden later nog steeds veel pijn en nog regelmatig pijnstilling nodig. In de ochtend is lopen heel moeilijk en de pijn is zeer vervelend over de gehele dag. Ik hoop heel hard dat het nog over gaat maar ik ben bang van niet zoals het nu nog steeds voelt. Zulke medicijnen moeten meteen van de markt gehaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *