1,5 miljoen overgestapt van zorgverzekering

Uit de nieuwe zorgthermometer van Vektis, waarin teruggekeken wordt op het overstapseizoen 2022-2023, blijkt dat veel mensen hebben gekozen voor een andere zorgverzekeraar. Het lijkt erop dat verzekerden prijsbewuster zijn geworden. Dit meldt Zorgverzekeringslijn.

Dit jaar stapte 8,5 procent van de verzekerden over, het hoogste percentage sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. De laatste jaren (tussen 2013 en 2022) lag het percentage tussen de 6 en 7 procent. De meeste overstappers zijn te vinden in Utrecht (12,9 procent), Nijmegen (11,7 procent) en Veenendaal (11,6 procent). Hoe ouder verzekerden zijn, hoe minder vaak zij overstappen.

Verzekerden konden kiezen uit zestig polissen bij twintig zorgverzekeraars. Van de zestig aangeboden polissen heten er zevenendertig naturapolis en 77 procent van de verzekerden koos hiervoor. Heb je een naturapolis, dan vergoedt de verzekeraar de zorgkosten volledig bij gecontracteerde zorgverleners. De zorgverzekeraar betaalt de zorgkosten direct aan de zorgaanbieder, je hoeft de kosten dus niet zelf te declareren.

(Bron en verder lezen: Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *