Kamerbrief: Laat niemand achter bij heropenen samenleving

Afbeelding van David Cray via Pixabay

De versoepelingen zijn mooi, maar houd oog voor de groepen met een kwetsbare gezondheid, zoals mensen met een beperking of chronische ziekte. Voorkom dat deze groepen achterop raken terwijl de samenleving weer open gaat. Ieder(in), netwerk voor chrinisch ziekeb en mensen met een beperking, doet deze oproep aan de Tweede Kamerleden en het kabinet.

Vanaf 26 juni gaat de samenleving snelle versoepelingen tegemoet, waarbij de anderhalve meter afstand de belangrijkste norm blijft. Voor de meeste mensen is de heropening van de samenleving een opluchting en een belangrijke stap naar normalisering.

Er zijn echter ook gezinnen met mensen met een kwetsbare gezondheid die nog niet gevaccineerd zijn of niet gevaccineerd kunnen worden. Zij zien zich ook nu geconfronteerd met veel onzekerheid over hun veiligheid, onder meer vanwege de delta-variant van het virus. Velen zullen nog voorzichtiger worden. Er is het reële risico dat zij zich uit angst voor besmetting verder terugtrekken van deelname aan de samenleving.

Ieder(in) vraagt de Kamerleden en het kabinet scherp oog te blijven houden voor mensen met een kwetsbare gezondheid, onder wie veel mensen met een beperking of chronische aandoening. Juist tegen de achtergrond van de versnelde versoepelingen moeten we alert zijn op wat zij nodig hebben om zo veel als mogelijk het gewone leven op te pakken en op gelijke voet deel te kunnen nemen aan de heropende samenleving.

(Bron en volledig persbericht: Ieder(in))

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *