Jongerenpanel ZeP, ECJP en ALL OF ME gaan samen verder in JongPIT

Vanaf 1 juli gaan Jongerenpanel ZePErvaringscentrum Jong Perspectief (ECJP) en ALL OF ME samen verder in de nieuwe stichting JongPIT.

JongPIT (Perspectief, Inclusie, Talent) heeft als grote organisatie meer slagkracht dan de drie losse initiatieven. Het is de ambitie van JongPIT om dé plek te zijn voor jongeren met een chronische aandoening in de leeftijd 15 t/m 30 jaar. Om zo dicht mogelijk bij de behoeftes van de doelgroep te blijven, wordt JongPIT volledig gerund door jongeren die zelf een chronische aandoening hebben.

JongPIT richt zich op:

  • Lotgenotencontact
  • Delen van ervaring(skennis) en informatie
  • Empowerment
  • Belangenbehartiging

Volwaardig meedoen

De missie van JongPIT is om jongeren met een chronische aandoening volwaardig mee te laten doen in de maatschappij. Daarom is JongPIT er niet alleen voor de jongeren met een chronische aandoening, maar wil ze ook invloed uitoefenen en partner zijn bij professionals, bij de overheid, in de politiek en bij maatschappelijke organisaties.

Mogelijkheden

Daarnaast is het doel het onbegrip in de maatschappij weg te nemen, de maatschappij te informeren over de mogelijkheden van deze jongeren en deze ervan te doordringen dat jongeren met een chronische aandoening juist heel veel kunnen bijdragen.

Samenwerking

Om deze doelen te behalen werkt JongPIT de aankomende vier jaar nauw samen met het programma Jongeren INC van FNO. Daarnaast blijft JongPIT, net als de initiatieven die nu samengaan in deze nieuwe stichting, de verbinding opzoeken met andere initiatieven en patiëntenorganisaties die zich inzetten voor het welzijn van jongeren met een chronische aandoening.

JongPIT op Instagram
JongPIT op Twitter
JongPIT op Facebook
JongPIT op LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *