Huisartsen: zonder forse investering geen bereikbare eerste lijn

Alleen door forse investeringen blijft de huisartsenzorg in de wijk beschikbaar. Ook moet het stelsel vereenvoudigd worden en verdienen innovaties meer ruimte. Dat is de boodschap waarmee acht huisartsenorganisaties zich in de aanloop naar de landelijke verkiezingen in maart volgend jaar tot de politiek richten.

Photo by Online Marketing on Unsplash

Volgens de huisartsenorganisaties raakt de huisartsenzorg steeds verder in de knel. Door de toenemende zorgvraag, vergrijzing, een groeiend aantal chronisch zieken en de wens om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, neemt de druk op de huisartsenzorg toe. Tegelijkertijd loopt het tekort aan huisartsen, doktersassistenten, triagisten en praktijkondersteuners op.

Huisartsen betwijfelen of ze hun praktijkteams op sterkte kunnen houden en of ze patiënten de juiste zorg kunnen blijven bieden. Een bijkomend probleem is dat huisartsenpraktijken uit hun jas groeien en het financieel onmogelijk is om te investeren in geschikte locaties. Daarmee wordt het vestigen of overdragen van een praktijk moeilijker.
Met het oog op dit alles pleiten de huisartsen voor het aantrekkelijker maken van het vak, in casu het praktijkhouderschap.

(Bron en volledig artikel Skipr)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *