Boekentip: ‘Ik ben onzichtbaar ziek’

“Ik schreef een boek over chronisch ziek zijn. Want er zijn zoveel mensen die elke dag tegen obstakels aanbotsen. Die verdomde superhelden zijn, maar te weinig respect en liefde krijgen.”

Dit was dé motivatie van Ilona van Royen om een boek te schrijven over onzichtbaar ziek-zijn, met de titel ‘Ik ben onzichtbaar ziek’.  “Er wordt nog te vaak een kwetsende opmerking gemaakt door hun omgeving, of bij de vrienden met de wenkbrauwen gefronst. Ook dokters snappen niet altijd wat het is om zo ziek te zijn of hebben nog onvoldoende kennis over onze ziektes.”

Met dit boek wil ze herkenning, sensibilisatie en vooral hulp bieden aan de zieken en hun omgeving, hen helpen om alle obstakels op hun weg aan te pakken. Ilona: “Want of je nu MS hebt, de Ziekte van Ménière, Chronische Lyme, Reuma,  Diabetes type 1, Chronische Migraine, Ehlers-Danlos Syndroom (EDS), Endometriose of een andere chronische ziekte.  Je botst op dezelfde hindernissen!
Daarom wou ik iets doen dat hulp biedt.”

Ze was zelf vele jaren erg ziek, vertelt ze, en pas na dertien jaar zoeken vond men de juiste diagnose.
“Ik heb het leven met een chronische ziekte dus van binnenuit leren kennen. Als bachelor psychologe heb ik tevens inzicht in psychologische ontdekkingen die je kunnen helpen. Daarom bouwde ik mijn kennis en ervaring uit in de vorm van een boek. Een boek met mijn ervaringsverhaal, maar daarnaast vooral een gids die je loodst door alle moeilijke obstakels van het chronisch ziek zijn. Ik reik bruikbare tips aan waar je direct gebruik van kan maken, om een zo waardevol mogelijk leven te leiden ondanks de ziekte.”

‘Ik ben onzichtbaar ziek’ komt in augustus uit, maar is nu al in de voorverkoop beschikbaar op haar website: https://www.ilonavanroyen.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *