Bijenpollen tegen hooikoorts en voor een mooie huid: werkt het?

Op sociale media worden bijenpollen neergezet als wondermiddel. Het zou helpen bij darmproblemen, goed zijn voor je huid, haar en nagels en bovenal hooikoortsklachten verminderen. Radar zocht uit of dit ook echt zo is.

Bijenpollen zijn door bijen verzamelde stuifmeelkorrels, voornamelijk van bloemen. Je kunt de kleine gele korrels kopen als voedingssupplement en oplossen in water of door je eten mengen.

Ze bevatten allerlei voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B12, C en D en mineralen. De combinatie van al deze voedingsstoffen, maakt dat bijenpollen goed voor je immuunsysteem kunnen zijn.

Om uit te zoeken of bijenpollen ook echt helpen tegen hooikoorts bellen we Hanneke Oude Elberink, allergoloog bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zij legt eerst uit wat hooikoorts precies is.

“Hooikoorts is een allergie die je ontwikkelt voor stuifmeel van planten die bevrucht moeten worden met behulp van de wind.” In het voorjaar zijn dit bomen en in de zomer grassen en kruiden. Bij sommige mensen is hun immuunsysteem zo scherp afgesteld dat het alles aanvalt wat het lichaam vreemd is, waaronder dit stuifmeel. “Je lichaam probeert er op die manier voor te zorgen dat deze stoffen je lichaam (verder) binnendringen. Vandaar dat je bijvoorbeeld gaat niezen of een loopneus krijgt.”

(Bron en verder lezen: Radar)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *