Bewegen met chronische pijn

Persbericht ME/CVS-Stichting
Zaterdag 12 februari 2022 organiseert de ME/CVS-Stichting samen met de FES (Fibromyalgie en Samenleving) en de Whiplashstichting Nederland een online themadag. Deze dag staat in het teken van: Bewegen met chronische pijn.

Bewegen is voor iedereen gezond. Juist ook als je ME/CVS hebt. Starten hiermee is niet altijd even makkelijk. Pijn en vermoeidheid helpen zeker niet mee. Tijdens deze online bijeenkomst spreken professionals over bewegen als je chronische pijn hebt.

Een ochtend om je te informeren, inspireren en hopelijk te activeren om in beweging te komen én te blijven met ME/CVS.

 • Een bewegingswetenschapper gaat de wetenschappelijke kant van bewegen belichten. Hij geeft een theoretische onderbouwing van het belang van bewegen. Wat is bewezen effectief bewegen voor chronische pijnpatiënten?
 • Een fysiotherapeut, dhr. M.C. (René) Zegers belicht in zijn presentatie welke vormen van bewegen geschikt zijn voor mensen met fibromyalgie/ME/CVS en hoe je dat het beste kunt inpassen in het dagelijks leven.
 • Natuurlijk gaan we ook aan de slag met bewegen. In een workshop maak je kennis met een vorm van bewegen die je wellicht aanspreekt en kunt oppakken.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie. Abonneer je tevens op onze nieuwsbrief!

Ben jij erbij? Meld je hier aan!

De bijeenkomst is alleen online bij te wonen. Aanmelden is voor leden gratis. Ben je geen lid? Dan zijn de kosten €5,-.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Bertie schreef:

  Beste mevrouw, meneer,

  Is het ook geschikt voor mensen met sarcoidose?

  Alvast bedankt voor uw reactie en vriendelijke groet.

  • Stichting Onzichtbaar Ziek schreef:

   Beste Bertie, dat zul je even moeten vragen aan de ME/CVS stichting. De link naar hun site vind je bovenaan het artikel.
   Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *