Beïnvloedt voedingspatroon effect immunotherapie bij ernstige huidkanker?

Het lijkt er op dat het eten van een mediterraan voedingspatroon, dat rijk is aan vezels, onverzadigde vetzuren en antioxidanten, er voor zorgt dat de immunotherapie bij patiënten met gevorderd melanoom, een ernstige vorm van huidkanker, beter werkt. Dat meldt het UMCG. 

Dit blijkt uit een studie die is geleid door Laura Bolte, Geke Hospers en Rinse Weersma van het UMCG; zij deden dit onderzoek samen met Kings College London. De resultaten van hun onderzoek zijn vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine JAMA Oncology.

Immunotherapie met checkpointremmers is een betrekkelijk nieuwe en zeer succesvolle behandeling tegen ernstige vormen van kanker. Bij deze vorm van immunotherapie krijgt de patiënt medicijnen om de werking van het immuunsysteem te versterken. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem de kankercellen gaat herkennen, opruimen en vernietigen. Maar niet bij alle patiënten werkt immunotherapie even goed. Het voedingspatroon blijkt invloed te hebben op het effect van immunotherapie.

(Bron en verder lezen: Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *