Beeldbellen met je psycholoog: ‘Iemand werd heel rustig toen de hond op schoot kwam zitten’

De winterblues slaat toe bij menig Nederlander. Online-psychologen moeten ook in deze tijd helpen de druk op de geestelijke gezondheidszorg te verlichten. Ze zijn sneller te benaderen en als je het vanuit je eigen woonkamer kunt doen, is de drempel wellicht minder groot om hulp te zoeken. Maar krijg je ze echt snel te spreken en is beeldbellen met je psycholoog net zo effectief als ‘offline’ praten?

Foto door RODNAE Productions via Pexels

Ruim 75.000 Nederlanders wachten op geestelijke gezondheidszorg, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor ruim 27.000 mensen is deze wachttijd te lang. Zorgaanbieders en -verzekeraars hebben namelijk een maximale tijdsduur afgesproken, ook wel de Treeknorm genoemd, en die wordt in veel gevallen overschreden.

Beeldbellen met een psycholoog wordt als een oplossing gezien voor veel wachtenden. Op het moment dat iemand een doorverwijzing krijgt van de huisarts, kan diegene dezelfde dag nog een psycholoog te spreken krijgen. Dat belooft digitale zorgverlener Mindler in ieder geval. ,,Het is inderdaad zo simpel als het klinkt”, zegt Timo Spijkers van Mindler. ,,Op dit moment zijn er twintig psychologen direct beschikbaar, acht waar je morgen al terecht kan.”

(Bron en volledig artikel AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *