Meer mensen kiezen voor alleen een basisverzekering, zonder aanvullende pakketten

Voor overstappers blijkt het steeds aantrekkelijker om een zorgverzekering te nemen met een hoog eigen risico. Ook kiezen meer mensen voor alleen een basisverzekering, zonder aanvullende pakketten. Dat blijkt uit de eerste voorlopige cijfers van een aantal vergelijkingssites. 

Tot en met 31 december was het mogelijk om je oude zorgverzekering op te zeggen. Hoeveel mensen dat deden is nog onduidelijk, maar grote vergelijkingssites kunnen al wel de eerste trends schetsen: mensen die overstapten van zorgverzekering kozen vaker voor een vrijwillig verhoogd eigen risico, namen minder aanvullende verzekeringen en sloten vaker een polis af bij een goedkoper label in plaats van het hoofdmerk, zien Independer en Poliswijzer.nl.

Daarmee lijkt het voor veel overstappers interessant om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Ben Woldring, van Poliswijzer.nl, onderschrijft dat: ,,Mensen zijn bezig met besparen. Juist in deze tijd waar veel zaken duurder worden, kijken we hoe we kunnen besparen op zaken die goed te overzien zijn. Daar is dit een onderdeel van”, zegt hij.

(Bron en volledig artikel AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *