Bas heeft de ziekte van Lyme in zijn hoofd

Twee jaar geleden lag Bas Fennis (35) soms wel 24 uur in bed. ,,Niet om te slapen, dat deed ik maar een half uur per dag. Ik kon gewoon niet anders. Door de ziekte van Lyme, die bij mij in de hersens zit, deed mijn hele lichaam pijn.”

Een tekenbeet
Foto: TymeforLyme.eu

Als Fennis de deur van zijn ouderlijk huis in Lichtenvoorde opendoet, is lastig voor te stellen dat hij kort geleden nog met zulke heftige klachten kampte. Hij oogt fit en lacht breeduit. ,,Dat komt door de adrenaline voor het gesprek”, vertelt hij. ,,Ik heb wel wat extra slaaptabletten genomen zodat ik zeker wist dat ik goed uitgerust zou zijn. Ik hou het maximaal een uurtje vol.”

Voor zijn crowdfundingsactie ging Bas Fennis uit de kleren. Inmiddels heeft hij ruim 13.000 van de beoogde 17.000 euro opgehaald. Kijk hier voor de inzamelingsactie van Fennis.

Dat Fennis nu weer bezoek kan ontvangen en kan praten over zijn ziekte, komt volgens hem omdat hij in 2020 besloot om buiten de reguliere zorg een oplossing te zoeken. ,,Dat is voor mij echt de redding geweest. Had ik dat niet gedaan, dan had het er nu heel anders uitgezien. Ik was er op mijn 32ste verjaardag zo slecht aan toe dat ik dacht dat ik 33 niet zou gaan halen…”

Volgens Fennis een gedachte die bij veel chronisch zieke Lymepatiënten door het hoofd spookt. ,,Ik ben lid van een heel grote Facebookgroep en daar komt helaas af en toe een overlijdensadvertentie voorbij. De ziekte van Lyme is op zichzelf niet dodelijk.”

Gelukkig wist hij het tij te keren. ,,Ik heb sinds 23 januari 2017, de exacte dag dat ik ziek werd, zeker 150 behandelingen gehad die samen bijna 25.000 euro hebben gekost. Dankzij verschillende van die behandelingen ben ik me veel beter gaan voelen.”

(Bron en verder lezen: de Gelderlander)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *