Hatsjoe! Was dat corona, of gewoon hooikoorts?

Het is prachtig weer, maar voor hooikoortspatiënten is dat minder gunstig. Er hangen namelijk flink wat pollen in de lucht. En de symptomen van hooikoorts lijken veel op die van mensen met corona. Hoe weet je waar die nies vandaan komt, en moet je testen of niet?

Aan het begin van de coronacrisis ontstond al snel het woord ‘niesschaamte’: niezen in het openbaar kan je op scheve blikken komen te staan.

En ook nu zweven de pollen weer volop door de lucht. Daar hebben een hoop mensen last van. En het voelt toch nog steeds wat ongemakkelijk om snotterend naar buiten te gaan in deze tijd.

Oorzaak van die jeuk in de ogen en dat gekriebel in de neus is de zwarte els. Die boom zit vol met pollen en komt nu in bloei. De pollenradar van Buienradar staat vandaag voor een groot deel van het land op een 6 (van de 10).

Ook pollen uit Duitsland spelen mee: doordat de wind uit het oosten komt, waaien die zo ons land binnen. Omdat het droog weer is, blijven die pollen lang in de lucht. En doordat we een zachte winter hebben gehad, bloeit er ook nog eens een stuk meer.

(Bron en verder lezen RTL Nieuws)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *