Alle zorgpremies zijn bekend: dit valt er op en hier moet je op letten

Alle zorgpremies voor volgend jaar zijn bekend. En die zijn niet mals: alle verzekeraars hebben hun premies flink verhoogd vanwege de stijgende zorgkosten en inflatie. Gemiddeld gebeurt dat met ruim 10 euro per maand. Wat valt er op en waar moeten we op letten?

Het kabinet voorspelde het al met Prinsjesdag: de gemiddelde premie zou met zo’n 11 euro per maand stijgen naar gemiddeld 137 euro per maand. Dat blijkt een reële inschatting. Gemiddeld komt de premiestijging dit jaar uit op ruim 10 euro per maand, een stijging van ruim 120 euro per jaar.

Veel verzekeraars doen een beroep op hun reserves om de stijging iets te beperken. Desondanks ontkomen ze niet aan een forse verhoging. Naast vergrijzing, duurdere behandelingen en meer chronisch zieken speelt de inflatie een rol.

“We zien de inflatie terug in de verhoging van de salarissen in de zorgsector, energie en materialen”, stelde Dirk Jan Sloots, Chief Financial & Risk Officer van Menzis, in een persverklaring. De verzekeraar verhoogde de meest gekozen basisverzekering met 8 euro per maand.

Een kleine troost voor lage inkomens: de zorgtoeslag gaat volgend jaar omhoog met zo’n 35 euro per maand naar maximaal 154 euro per maand. Hoeveel je precies krijgt, is afhankelijk van je inkomen.

Klik hier voor nog drie aandachtspunten op de site van NU.nl (bron)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *