Zorgverzekeringen lopen vooruit op betalingsproblemen van klanten

(Bron: Skipr)
Zorgverzekeraars kijken al hoe ze de klanten kunnen helpen die door de coronacrisis moeite krijgen met het betalen van hun premie, een bedrag dat veelal schommelt rond de 100 euro per maand. Met name voor zzp’ers die geen opdrachten meer krijgen, mensen met flexibele contracten die niet worden verlengd en studenten die hun baantje in de horeca kwijt zijn, kan dit een probleem gaan worden.

Bij Zilveren Kruis en de andere, kleinere zorgverzekeringen onder de vlag van Achmea, zijn samen 4,9 miljoen mensen verzekerd. Zilveren Kruis heeft al een ‘Team geldzaken rondom corona’ in het leven geroepen om met name genoemde groepen bij te staan met persoonlijk advies.
Er zijn altijd betalingsregelingen af te spreken, maar nu heeft Zilveren Kruis actief aan klanten laten weten dat er mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld spreiding, die in een persoonlijk onderhoud kunnen worden besproken. Zilveren Kruis onderhoudt verder contacten met gemeenten, die in bepaalde gevallen ook kunnen helpen mensen met problemen in beeld te brengen. Voorts houdt de verzekeraar in de gaten of mensen die trouw betaalden plotseling in gebreke blijven.

(Afbeelding: Consumentenbond)

Lees hier het hele artikel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *