‘Zorgpremie koerst op flinke stijging in 2023’

De zorgverzekering dreigt in 2023 flink duurder te gaan worden. Het ministerie van Volksgezondheid gaat in een eerste berekening uit van een premiestijging van zo’n 15 euro per maand. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit interne stukken over de koopkrachtreparatie die het kabinet op verzoek van de Tweede Kamer naar buiten heeft gebracht.

Daarin staat een voetnoot over de eerste berekening van het ministerie over de nominale zorgpremie van volgend jaar. Die zou uitkomen op ruim 140 euro per maand, een flinke stijging ten opzichte van de 125 euro van dit jaar.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigt de raming, maar benadrukt dat die nog met veel onzekerheid is omgeven. Richting Prinsjesdag, in september, volgt er een nieuwe berekening.

De zorgpremie zit al jaren in de lift. Tien jaar geleden schommelde die nog rond de 100 euro per maand, om daarna zelfs nog even te dalen. In die tijd ging het eigen risico wel fors omhoog. Dat staat inmiddels op minimaal 385 euro en in het coalitieakkoord is dat bedrag bevroren.

(Bron en volledig artikel Hart van Nederland)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *