ZorgKiezer verwacht dat verzekeraars premiestijging DSW van bijna 10 euro volgen

ZorgKiezer verwacht dat andere zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen om de zorgpremie in 2023 met bijna tien euro per maand te verhogen.

Een aantal verzekeraars komt mogelijk nog hoger uit, aldus de vergelijkingssite. “Dat komt door de uiteenlopende hoogte van de solvabiliteit en daarmee de reserves die verzekeraars kunnen inzetten om de premiestijging te dempen en de financiële naweeën van corona die per verzekeraar verschillen”, aldus directeur Peter Ruys van ZorgKiezer.nl.

Extra onzekerheid geeft volgens Ruys de afschaffing in 2023 van de collectiviteitskorting op de basisverzekering (nu nog maximaal 5 procent), die per zorgverzekeraar anders uitpakt. “DSW komt elk jaar als eerste met de premie naar buiten en probeert daarmee de lat hoog te leggen door een zeer scherpe koers te varen. Veel verzekeraars kunnen die lijn vaak niet volgen.”

ZorgKiezer verwacht dat mensen op zoek gaan naar manieren om te besparen op hun zorgpremies, bijvoorbeeld door minder aanvullende pakketten voor tandarts of fysio af te sluiten, te kiezen voor een budgetpolis of een hoger eigen risico.

(Bron en verder lezen: Trouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *