Zijn medicijnen het nieuwe wondermiddel tegen zwaar overgewicht?

Obesitasartsen krijgen meer mogelijkheden om patiënten met zwaar overgewicht te behandelen. Een eerste medicijn wordt vergoed en twee andere middelen worden beoordeeld. Zijn medicijnen het nieuwe wondermiddel tegen overgewicht?

Als Jacqueline Joppe (59) uit Vianen uit eten ging, was ze daar al dagen van tevoren mee bezig. Wat kon ze eten? Wat zou ze moeten laten staan? Want sinds haar tienerjaren is het voor de zorgbestuurder een strijd om op gewicht te blijven. ,,Ieder jaar kwam er weer wat bij, terwijl ik heel goed weet wat gezond is en altijd sportief ben geweest.”

Op een zeker moment woog Joppe 117 kilo. Ondanks haar lengte van 1.80 meter was dat veel te zwaar. ,,Het lukte om op eigen kracht veel af te vallen en terug te gaan naar 85 kilo. Maar toch woog ik vorig jaar weer 107 kilo.” Door haar drukke baan is het soms lastig om genoeg structuur in de dag te brengen. Ze had dagen dat ze nauwelijks at en het ‘s avonds inhaalde. ,,Ik at niet super slecht, maar er slopen bepaalde gewoontes in. Dan at ik toch elke avond een toastje.”

(Bron en verder lezen: PZC)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *