Wie zelf hulp inkoopt met een PGB, zit door corona in de penarie

(Bron: Trouw)
Marga van Es, die kampt met spierziekte, krijgt al drie weken niet de hulp die ze nodig heeft. Bij veel chronisch zieken valt door het tekort aan beschermingsmiddelen zorg weg. Haar aanrecht staat vol vaat, wasgoed slingert door het huis. Er is niemand die voor haar kookt volgens het dieet dat het ziekenhuis haar voorschrijft. De Nijmeegse Marga van Es (39) leeft al drie weken op de sondevoeding die ze voor noodgevallen in de kast had staan, en die ze drinkt bij wijze van maaltijd. In een maand tijd is ze acht kilo afgevallen. Ze voelt zich beroerd.

Aan die situatie komt voor Van Es komende week een eind, zo belooft de gemeente Nijmegen. “Deze mevrouw heeft deze zorg echt nodig”, bevestigt een woordvoerder.
De corona-epidemie zorgt voor forse problemen bij mensen met een beperking of chronische ziekte die zelf hulp inhuren met geld van de overheid (een pgb: persoonsgebonden budget). Die zorg valt in deze tijd vaak deels of helemaal weg.

Pgb-houders in de knel

Belangenvereniging Per Saldo krijgt sinds half maart wekelijks ruim 700 telefoontjes en mails van pgb-houders die in de knel komen vanwege de corona-epidemie.

Lees hier het hele artikel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *