Week van de Toegankelijkheid 2020: focus op digitale toegankelijkheid

PERSBERICHT
Dit jaar is alles anders. Door de coronacrisis vindt het leven momenteel vooral thuis en online plaats. We werken, ontspannen, spelen en ontmoeten elkaar veelal via het internet. Niemand weet hoelang dat nog gaat duren. De versoepeling van de coronamaatregelen gaat met kleine stappen.

Daarom focust de Week van de Toegankelijkheid dit jaar op digitale toegankelijkheid. Want ook online moeten mensen met een beperking volledig mee kunnen doen!

We hopen dat er ook dit jaar weer in de eerste week van oktober overal in het land activiteiten georganiseerd worden. Doe je dit jaar ook (weer) mee?

Meestal draait het in de Week van de Toegankelijk om fysieke toegankelijkheid en bejegening. Kun je overal binnenkomen? Ben je overal welkom? Wij kunnen ons daarom voorstellen dat het even zoeken is naar wat voor soort activiteit je dit jaar kunt organiseren.

We geven een paar suggesties:

  • Test de toegankelijkheid van websites, al dan niet gekoppeld aan een toegankelijkheidsprijs. Je kunt de website van je gemeente testen, maar je kunt ook andere lokale websites testen, bijvoorbeeld websites van sportclubs, scholen of restaurants bij jou in de buurt. Op de pagina Materiaal vind je diverse sneltesten die je kunt gebruiken.
  • Organiseer een webinar Toegankelijke website bouwen.
  • Organiseer online toegankelijke ontmoetingen. Bijvoorbeeld een online ontmoetingscafé, of een Meet & Greet of een online pubquiz.
  • Organiseer een livestream met een gebarentolk, schrijftolk en audiodescriptie langs lokale cultuurschatten.

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit rond digitale toegankelijkheid, laat het ons weten. Mail je idee naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl

Heb je vragen, neem gerust contact op. Mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl

(Bron en volledig artikel Week van de Toegankelijkheid.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *