UMCG legt zich niet neer bij besluit minister om hartzorg te concentreren in Utrecht en Rotterdam

Het UMCG is zeer teleurgesteld in de brief van de minister van VWS Kuipers waarin hij aangeeft bij het besluit van zijn voorganger De Jonge te blijven om de zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen in Rotterdam en Utrecht te concentreren.

Foto: Pixabay

De brief van de minister aan de Voorzitter van de Tweede Kamer is uitermate teleurstellend, zegt UMCG-bestuursvoorzitter Ate van der Zee in een eerste reactie. In zijn brief gaat de minister uitgebreid in op het belang van concentratie van zorg. Het UMCG onderschrijft dit belang, net als alle andere betrokken partijen. ‘Maar de brief beantwoordt niet de vragen die door ons, door onze patiënten en door vele anderen gesteld zijn’, zegt Van der Zee.

‘De brief maakt nog steeds niet duidelijk waarom na de eerdere concentratie van complexe kinderoncologische zorg in Utrecht de complexe kinderhartzorg opnieuw in Utrecht en nu ook Rotterdam wordt geconcentreerd’, vervolgt Van der Zee. ‘De minister gaat hiermee voorbij aan de kwaliteit en capaciteit van de overige regio’s in Nederland om dit soort hoogcomplexe zorg voor kinderen te bieden. Ook gaat de brief opnieuw niet in op de impact van dit besluit op de kwaliteit van de geneeskundige zorg voor kinderen in het Noorden in het algemeen, terwijl die gigantisch is.’

(Bron en volledig artikel UMCG)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *