Minister Kuipers wil ‘veel meer’ inzetten op preventie

De nieuwe minister van VWS Ernst Kuipers wil in zijn regeerperiode “veel meer inzetten” op preventie. Andere belangrijke punten zijn “meer regionale samenwerking in de zorg” en snellere digitalisering, inclusief betere gegevensoverdracht in de zorgsector.

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Dat zei Kuipers in het tv-programma Beau. Hij vertelde ook duidelijk voorstander te zijn van concentratie van de hartchirurgie voor kinderen in twee centra in Nederland: “Twaalf chirurgen op vijf lokaties, die 24/7 paraat moeten staan voor hele kleine aantallen patiënten? Alleen al uit kwaliteitsperspectief is dat niet vol te houden. Dat moet je deze chirurgen ook niet aan willen doen”, aldus Kuipers.

Kuipers liet doorschemeren dat hij op korte termijn wilde vertrekken bij Erasmus MC. Hij is 63 jaar en wilde zijn laatste werkzame jaren met zijn vrouw, die ook in de zorgsector werkt, doorbrengen in het buitenland. Hij noemde landen als Canada of Australië, waar hij graag zorgbestuurder had willen worden: “Totdat Sigrid Kaag in oktober contact zocht om me te polsen voor het ministerschap.”

Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat Kuipers binnen het nieuwe kabinet-Rutte de minister is met het meeste vertrouwen: 61 procent.

(Bron en volledig artikel Skipr)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *