Toegankelijkheid voor mensen met een beperkring ‘schrikbarend slecht geregeld’ in Nederland

De toegankelijkheid voor mensen met een beperking in de Nederlandse samenleving moet beter. De gebouwen zijn moeilijk bereikbaar, websites zijn er niet op ingesteld en ook de overheid laat veel taken liggen om voor verbetering te zorgen.

Eén op de acht mensen in Nederland heeft een beperking, maar nog altijd zijn veel plekken voor hen ontoegankelijk. “We hebben ongeveer honderdduizend openbare ruimtes in ons land en slechts 20 procent is echt toegankelijk voor iedereen”, brengt Tweede Kamerlid namens het CDA Lucile Werner, die zelf slecht ter been is, een van de problemen in kaart.

Zelfs op het gebied van digitalisatie is het niet allemaal goed geregeld zegt Werner, te gast bij Goedemorgen Nederland. “Het is schrikbarend slecht gesteld in ons land, zeker de overheidssites.”

Dan gaat het al om iets eenvoudigs als het aangaan van een koopovereenkomst online. Vaak ontbreekt ondertiteling bij filmpjes, hebben veel websites geen ‘lees voor’ knop of is het voor mensen moeilijk om alles goed te kunnen vinden. “Daardoor lopen bedrijven ook ontzettend veel geld mis. Op jaarbasis bijna 3,5 miljard aan e-commerce. Er zit zoveel potentieel bij mensen met een handicap die ook gewoon willen kopen.”

(Bron en verder lezen: WNL.tv)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *