Ramadan en diabetes: waar moet u op letten?

Heeft u suikerziekte (diabetes)? En doet u mee aan de ramadan? Dan kan uw bloedsuiker ontregeld raken. Dit komt door de veranderingen in het dagritme, het aantal maaltijden en vet en zoet eten. Apothekersorganisatie KNMP waarschuwt voor verkeerd medicijngebruik tijdens de ramadan, die woensdagavond 22 maart begint. Uw apotheker kan u helpen het medicijngebruik op een verantwoorde manier aan te passen.

Uw apotheker kan – in overleg met de voorschrijvend arts – helpen om problemen te voorkomen. Zo kan hij adviseren om de bloedsuiker extra te controleren. De apotheker kan ook contact opnemen met de praktijkondersteuner of huisarts om de hoeveelheid insuline aan te passen. Apothekers raden af zelf het medicijngebruik aan te passen.

Moslims onthouden zich tijdens de voor hen heilige maand ramadan van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Chronisch zieken, zwangere of menstruerende vrouwen, reizigers, beoefenaars van zware lichamelijke arbeid en ouderen hoeven in principe niet te vasten.

Bekijk het thema: ‘Ramadan en medicijngebruik’

(Bron en meer informatie: Apotheek.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *