Oproep voor muziektheater-voorstelling onzichtbaar ziek

Een oproep van Laura aan alle onzichtbaar zieken!

“Hallo iedereen!
Ik ben op zoek naar mensen die mij willen helpen met mijn muziektheatervoorstelling over onzichtbaar ziek zijn.
Ik ben Laura Geurts en ik heb Pfeiffer en ziekte van lyme gehad. Ondanks ik van allebei genezen verklaart ben, voel ik mij nog steeds niet zoals vroeger. Daarnaast ben ik muziek theatermaker en wil ik met theater mensen bereiken, helpen en steunen. Daarom ga ik een voorstelling maken over onzichtbaar ziek zijn. Mijn doel met de voorstelling is de wereld een stukje makkelijker en begripvoller te maken voor mensen die het, door welke ziekte dan ook, zwaarder hebben dan het van de buitenkant lijkt.

—-
Klik hier voor de update van 22 mei!
—-
Hiervoor ben ik opzoek naar mensen met een onzichtbare ziekte voor een stuk film die in de voorstelling gebeamed gaat worden. Bij de rest van de voorstelling heb ik als basis een compositie gebaseerd op ritmes van adem. Ook maak ik gebruik van tekst. Hier een stukje tekst over de onzichtbaarheid van de ziekte om een impressie te krijgen:

Kijk naar mij
Kijk goed
Kijk naar details
Kijk mijn haar
Kijk het glanst
Kijk mijn figuur,
Kijk niet te dik en niet te dun
Kijk mijn huid
Kijk zonder littekens
Kijk nagels
Kijk zonder scheurtjes
Kijk tanden
Kijk precies recht
Kijk lippen
Kijk zonder barsten
Kijk buik
Kijk gemiddelde vetpercentage
Kijk mijn oor
Kijk schoon
Kijk onder voeten
Kijk verzorgd
Kijk op tong
Kijk geen aanslag
Kijk stembanden
Kijk elastisch
Kijk gehemelte
Kijk rood
Kijk hart
Kijk kloppen
Kijk verlangens
Kijk angsten
Kijk rondje kunnen lopen
Kijk beperkingen
Kijk geheimen
Kijk binnenkant
Kijk mij
En zie
Mijn gevecht

Ik heb ook een quote bedacht die voor mij omschrijft wat ziek zijn betekent: ‘Ziek zijn is alsof je elke dag een wedstrijd verliest met de gezonde versie van jezelf’. Deze quote heb ik vertaald naar muziek en film:

Bekijk hieronder het filmpje!


Ik hoop dat jullie zo een beetje een idee hebben van wat ik wil maken. Mijn vraag is of jullie mij willen helpen met het opnemen van een filmpje waarbij:

– Je recht in de camera kijkt
– Je oprecht lacht en gelukkig lijkt
– Je het liggend filmt
– Het filmpje 15 seconden duurt
– Je het mailt naar: laura@musicord.nl

Mochten er nog vragen of ideeën zijn neem vooral contact met mij op, zodat we met z’n allen de wereld voor mensen die het moeilijk hebben een stukje makkelijker kunnen maken.

Lieve groet,
Laura Geurts”
—–
Klik hier voor de update van 22 mei!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *