Ook Lucille Werner verlaat Tweede Kamer

Lucille Werner komt na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Het CDA-Kamerlid zegt op X dat ze haar missie om de positie van mensen met een handicap te verbeteren na november zal voorzetten, maar dan vanuit een andere rol.

“Wij als Onzichtbaar Ziek betreuren haar vertrek omdat ze één van de weinige voorvechters was in de landelijke politiek voor mensen met een beperking. We willen haar bedanken voor haar inzet en weten zeker haar in een andere rol mét dezelfde passie terug te zien”, zegt Marnel van Dartel Berkhey, eigenaresse van de Stichting Onzichtbaar Ziek.

Lucille Werner (Foto: CDA.nl)

Werner kwam in maart 2021 als een van de weinige CDA-nieuwkomers in de Kamer. Daarvóór was zij al bekend als tv-presentatrice. Zo was ze van 2005 tot 2014 het gezicht van het tv-programma Lingo. Werner is verder de bedenker van de ‘Mis(s)-verkiezingen’, waarbij een miss met een handicap wordt gekozen. Zij had ook naam gemaakt als ambassadeur van organisaties van mensen met een functiebeperking. Door zuurstofgebrek bij haar geboorte is Werner zelf slecht ter been.

Lees hier haar volledige verklaring, voor degenen die geen X hebben: 

“Gedreven door mijn missie had ik het voorrecht om bijna drie jaar geleden in de Tweede Kamer plaats te nemen. Met als doel om 4 jaar de positie van mensen met een handicap vanuit de politiek te verbeteren. Dit was toen voor mij de volgende logische stap. In de periode daarvoor deed ik dat al in de media en met mijn eigen stichting.

De afgelopen jaren in Den Haag heb ik samen met collega’s een nationale strategie kunnen neerzetten, kunnen zorgen dat meer tv programma’s voorzien worden van ondertiteling en audiodescriptie, fysieke toegankelijkheid in de cultuursector op de kaart kunnen zetten en is er binnen het emancipatiebeleid van het kabinet nu ook oog voor mensen met een handicap. Het was een unieke tijd!
In november zal ik de Tweede Kamer weer verlaten. Mijn missie blijf ik voortzetten maar vanuit een andere rol. Ik wil iedereen bedanken waarmee ik heb samengewerkt om de piketpalen neer te zetten, zowel in de coalitie als met de oppositie. Mijn grootste dank gaat uit naar het CDA. Zij hebben mij deze eervolle kans gegeven en ik ben ervan overtuigd dat zij zullen doorgaan met het creëren van een gelijkwaardige samenleving.
Lucille Werner”

(Bron en verder lezen: NOS)

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *