Nieuwe maatregelen voor beschikbaar houden acute zorg

Door de snelle stijging van het aantal coronapatiënten, neemt de druk op de zorg en iedereen die in de zorg werkt toe. Daarnaast maken veel mensen zich zorgen over het uitstellen van hun afspraak in het ziekenhuis of bij hun arts. Om ervoor te zorgen dat acute zorg en kritieke planbare zorg beschikbaar blijft, heeft minister Tamara van Ark voor Medische Zorg met betrokken partijen nieuwe maatregelen afgesproken. Dit meldt Rijksoverheid. 

De maatregelen waarborgen dat patiënten in alle regio’s in Nederland toegang tot dezelfde zorg hebben, van gelijke kwaliteit. En dat zorgverleners worden ondersteund om deze zorg op een verantwoorde manier te kunnen leveren. De maatregelen zijn door minister Van Ark afgesproken met het Landelijk Centrum voor de Spreiding van Patiënten (LCPS) en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Het Landelijk Centrum voor de Spreiding van Patiënten krijgt een meer sturende rol bij de verdeling van coronapatiënten over het land. Zij bepalen steeds een week vooruit welke capaciteit moet worden vrijgehouden voor de coronazorg. Hier kunnen ziekenhuizen zich dan tijdig op voorbereiden.

(Bron en volledig artikel Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *