Moderna vraagt vergunning aan voor nieuw vaccin tegen het RS-virus

Moderna, een biotechnologiebedrijf en een pionier in de ontwikkeling van mRNA-vaccins en therapeutica, geeft een update over de registraties voor haar kandidaatvaccin tegen het respiratoir syncytieel virus (RS-virus) bij oudere volwassenen van 60 jaar en ouder.

Afbeelding van Tatiana via Pixabay

Moderna heeft aanvragen ingediend voor een vergunning voor het in de handel brengen bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), Swissmedic in Zwitserland en de Therapeutic Goods Administration (TGA) in Australië. Ook is het bedrijf begonnen met het proces voor de indiening van een Biologics License Application (BLA) bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de vergunning van het op mRNA gebaseerde RS-virus-vaccin.

Het RS-virus is een besmettelijk seizoensgebonden respiratoir virus en een belangrijke oorzaak van infecties van de onderste luchtwegen en longontsteking. Vooral baby’s en oudere volwassenen kunnen last hebben van de aandoening. Het RS-virus kan ernstig ziek maken en in 2019 waren er naar schatting 5,2 miljoen gevallen en bijna een half miljoen ziekenhuisopnames onder volwassenen van 60 jaar of ouder in landen met een hoog inkomen.

(Bron en verder lezen: Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *