Menzis wil dat huisartsen appen met specialisten

Als huisartsen via een app contact op kunnen nemen met collega’s, hoeven ze veel minder door te verwijzen naar specialisten. Hiermee kan wel tot 30 procent van de onnodige doorverwijzingen worden voorkomen. Dat proberen zorgverzekeraar Menzis en Siilo, een bedrijf dat messengersystemen voor de zorg maakt, in een gezamenlijk initiatief.

Dat maken de twee partijen vrijdagochtend bekend. Ze wijzen naar de resultaten van Siilo’s innovatieve huisartsenapp Prisma. In die app krijgen huisartsen via een beveiligde omgeving advies over casussen van ziekenhuisspecialisten.
Honderdveertig specialisten leveren input op casussen van inmiddels 800 deelnemende huisartsen, anderhalf jaar na de start van Prisma. De huisartsen nemen de app af als een abonnement, dus een maandelijkse bijdrage.
Menzis is met Prisma een partnerschap aangegaan om te zorgen dat meer zorgverleners zich kunnen aansluiten en dit meer patiënten helpt. De abonnementen op de huisartsenapp worden door de zorgverzekeraar volledig vergoed.

(Bron en volledig artikel Skipr)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *