Medicijnfabriek in Leiden blijft toch open: InnoGenerics overgenomen

Medicijnfabriek InnoGenerics in Leiden gaat toch een doorstart maken. De fabriek wordt overgenomen door Ofichem Groep uit Ter Apel, een Nederlandse leverancier van grondstoffen voor medicijnen. Het bericht komt twee dagen nadat de productie van medicijnen was stilgelegd.

Volgens de curator ondersteunt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de overname met een bijdrage aan de fabriek.

Op 13 december vroeg InnoGenerics b.v. haar eigen faillissement aan, omdat het bedrijf niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. Het bedrijf werd vervolgens tot het einde van het jaar door het ministerie overeind gehouden.

Het bedrijf produceert als enige in Nederland op grote schaal zogenoemde generieke medicijnen. Dat zijn medicijnen waar geen patent meer op rust. Het gaat onder andere om medicijnen tegen epilepsie, diabetes, jicht, depressie en hart- en vaatziekten. Ofichem zegt niet alle productielijnen direct voort te kunnen zetten, waardoor het nog onduidelijk is welke medicijnen InnoGenerics blijft produceren.

(Bron en verder lezen: RTL Nieuws)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *