Mantelzorgers mogen zich binnenkort testen op coronabesmetting

(Bron: Skipr)
Mantelzorgers zullen binnenkort aanspraak kunnen maken op het testen bij de GGD op besmetting met het coronavirus. Dat heeft minister De Jonge woensdag gezegd in een debat in de Tweede Kamer over de coronacrisis.

Foto door cottonbro via Pexels

Op dit moment is de testcapaciteit 17.500 personen per dag, waarvan ongeveer 7000 mensen gebruikmaken. Het aantal mensen dat zich laat testen stijgt, omdat meer zorgpersoneel zich meldt en bovendien de groep die mogen testen volgende maand wordt uitgebreid met het onderwijzend personeel en medewerkers in de kinderopvang.

“Mantelzorgers zouden de volgende groep zijn die in aanmerking komt voor een coronatest”, aldus De Jonge: “Ik hoop dat dat binnenkort al kan, maar alles stap voor stap.” De verwachting is dat de maximumcapaciteit op termijn naar 29.000 testen per dag kan, maar de minister kan pas over enkele weken zeggen wanneer die maximumcapaciteit zal worden behaald. Het is nog altijd “spannend”of er ook op de lange duur genoeg benodigdheden voor deze tests zullen zijn, aldus de minister.

Lees hier het volledige artikel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *