Kunst over genoodzaakt thuiszitten door onzichtbaar ziek

Bodil Havermans is onlangs afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda met het project ‘Beu’, over het genoodzaakt thuiszitten door moeilijk zichtbare of zelfs onzichtbare gezondheidsproblemen. “Met deze installatie wil ik niet alleen bewustzijn creëren voor de omgeving van mensen die hiermee te maken hebben, maar ook herkenning voor henzelf.”

“Ik ben dit project gestart vanuit mijn persoonlijke ervaring. Tijdens mijn periode van ziek zijn heb ik namelijk ervaren dat hier nog niet altijd evenveel begrip voor is. Dat komt niet alleen door de onzichtbaarheid van de klachten, maar ook doordat er nog te weinig over wordt gesproken. Ik merk dat ik dit beu begin te raken en hier verandering in wil brengen.”

Samen met vier andere ervaringsdeskundigen neemt ze je mee in hun ervaring, waarin een drietal aspecten centraal staan: onzichtbaarheid, omgeving en verandering.

Onderstaande video is een registratie van haar installatie. In oktober wordt de installatie voor de tweede keer opgebouwd voor publiek tijdens de zogeheten Graduation Show van het AKV St. Joost.

Beu from Bodil Havermans on Vimeo.

.

 

De video is een registratie van de installatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *