inTwente gaat mee met trend DSW: forse stijging zorgpremie 2024

Na de aankondiging van DSW volgt ook zorgverzekeraar inTwente met de aankondiging van hun zorgpremie voor 2024. inTwente, onderdeel van DSW, volgt de verzekeraar met een aanzienlijke stijging van 8,4%. Dat betekent een premieverhoging van € 11,50 per maand, waarmee de maandelijkse premie uitkomt op €149,- per maand. Het eigen risico bij InTwente blijft €375, wat €10 minder is dan het wettelijk bepaalde bedrag.

De basisverzekering bij inTwente is een combinatiepolis, waarmee je zelf kiest welke zorgverlener je bezoekt. Met vrije zorgkeuze dus. Het blijft wel belangrijk om de contracten tussen je zorgverzekeraar en zorgverleners goed te bekijken.

Ga je naar een zorgverlener waarmee een contract is? Dan wordt je volledige rekening vergoed. Maar kies je voor een zorgverlener zonder contract bij inTwente? Dan wordt je rekening slechts tot het ‘normale’ bedrag vergoed, wat in de meeste gevallen nog steeds een volledige vergoeding betekent. Goed om te weten: het eigen risico betaal je wel altijd zelf.

(Bron en verder lezen: Independer blog)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *