Internisten: zorg voor chronisch zieke patiënten in gedrang

Internisten maken zich zorgen over de groei van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Ze waarschuwen dat de kwaliteit van de zorg voor chronisch zieke patiënten steeds verder in het gedrang komt als mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden.

Volgens de Nederlandse Internisten Vereniging wordt zo’n 80 procent van de covid19-ziekenhuispatiënten op dit moment behandeld door internisten. Op dit moment worden in een aantal ziekenhuizen al spreekuren afgezegd, waardoor chronisch zieke patiënten met bijvoorbeeld kanker, nieraandoeningen of diabetes niet naar hun internist kunnen.

‘Wij doen er alles aan om hen te helpen maar als de covid19-besmettingen niet snel teruglopen, kunnen wij straks de kwaliteit van zorg voor zowel de covid19-patiënten als onze reguliere patiënten niet meer garanderen”, aldus Robin Peeters, internist en voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging.

De vereniging benadrukt nogmaals het belang van het naleven van de maatregelen. Peeters: ‘We hebben veel geleerd sinds de uitbraak van de eerste golf, de behandeling is verbeterd, maar met elkaar zijn we verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de enorme toestroom van het aantal patiënten niet verder toeneemt.”

(Bron en volledig artikel Nederlands Dagblad)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Margriet schreef:

    Medicijnen tekort kan een stuk opgeheven worden, als men ongeopend verpakking weer gaat gebruiken bij apotheek. Tenminste als het niet in de koeling hoeft en niet over datum. Sommige apothekers geven een veel te grootte hoeveelheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *